Café Den Engel op de Grote Markt is de eerste #zaakzonderhaat.
Volledig scherm
Café Den Engel op de Grote Markt is de eerste #zaakzonderhaat. © rv

Café Den Engel is eerste Antwerpse ‘zaak zonder haat’

ANTWERPENCafé Den Engel op de Grote Markt werd vandaag uitgeroepen tot de eerste ‘#zaakzonderhaat’. Samen met burgemeester Bart De Wever (N-VA) en schepen voor Gelijke Kansen Karim Bachar (Vooruit) werd er een viooltje geplaatst dat duidelijk moet maken dat er in Den Engel geen plaats is voor discriminatie, haat en geweld.

 1. Stad begint aan laatste stuk Zuidpark: “Moet voorbeeld worden van hoe we stad groener en blauwer willen maken”
  Antwerpen

  Stad begint aan laatste stuk Zuidpark: “Moet voorbeeld worden van hoe we stad groener en blauwer willen maken”

  De stad trapte dinsdag de derde en laatste fase af van de aanleg van het Zuidpark. Tegen de lente van 2024 ligt er dan een park van zeven hectare. Een hemelwaterput met een capaciteit van 1,5 miljoen liter zal niet enkel het groen bevloeien. Na filtering kan het ‘grijs’ water dienen voor de toiletten of de wasmachine in het kopgebouw van Nieuw Zuid. Dat moet nog wel worden gebouwd.
 2. Internationale dag tegen holebi- en transfobie met focus op migratie-achtergrond: “Beeld je in dat je nooit jezelf kan zijn bij vrienden en familie”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  Internatio­na­le dag tegen holebi- en transfobie met focus op migratie-achter­grond: “Beeld je in dat je nooit jezelf kan zijn bij vrienden en familie”

  Op de internationale dag tegen holebi- en transfobie vraagt het online platform LGBTQ+ Network extra aandacht voor LGBTQ+-ers met allochtone roots. “Een enorm onderbelichte groep in ons land, die nog te vaak niet door hun omgeving aanvaard worden. In Brussel bestaat daar een vluchthuis voor, Antwerpen hinkt zwaar achterop.”