Voor Charles (65) is de komst van het nooddorp niet echt iets om zich druk over te maken. “Ik vraag me wel af hoe lang dat dorp hier zal blijven. Als de oorlog voorbij is en de Oekraïners weer naar huis kunnen, gaan ze dan in de plaats iets anders daar neerzetten?”
Volledig scherm
PREMIUM
Voor Charles (65) is de komst van het nooddorp niet echt iets om zich druk over te maken. “Ik vraag me wel af hoe lang dat dorp hier zal blijven. Als de oorlog voorbij is en de Oekraïners weer naar huis kunnen, gaan ze dan in de plaats iets anders daar neerzetten?” © JVDS

Buurtbewoners Middenvijver niet ongerust over komst Oekraïense vluchtelingen: “Veel liever dat nooddorp dan die festivals die ze hier houden”

AntwerpenDe buurtbewoners van de Middenvijver op Linkeroever lijken zich weinig zorgen te maken over het nooddorp voor 600 Oekraïense vluchtelingen dat binnenkort voor hun deur opgetrokken wordt. Er heerst vooral solidariteit met de situatie van de vluchtelingen. “In de Aldi hier in de buurt zal het wel veel drukker worden”, vreest een bewoner.

 1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
  lezersvraag

  Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

  Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.
 2. Hoofdinspecteur valt van voetstuk: hoog aangeschreven bij collega’s maar nu gearresteerd voor lekken info aan drugsmilieu
  PREMIUM

  Hoofdin­spec­teur valt van voetstuk: hoog aangeschre­ven bij collega’s maar nu gearres­teerd voor lekken info aan drugsmili­eu

  Een 43-jarige hoofdinspecteur van de afdeling Drugs bij de federale gerechtelijke politie in Antwerpen is gearresteerd in een onderzoek naar schending van zijn beroepsgeheim. De man is na ondervraging vrijgelaten maar voorlopig op non-actief geplaatst. De speurder van Marokkaanse afkomst kent het Antwerpse drugsmilieu als geen ander maar dat bezorgt hem net veel vijanden. Geruchten over lekken van info aan bevriende criminelen, zijn niet nieuw. Ook speurder Dario L., bijgenaamd De Hulk, raakte eerder al in opspraak voor het delen van informatie aan drugscriminelen.
  Antwerpen