Karim Bachar (Vooruit) en Hiba Faraji (Jongsocialisten) deelden aan het station van Berchem flyers en buttons uit tegen geweld op vrouwen.
Volledig scherm
Karim Bachar (Vooruit) en Hiba Faraji (Jongsocialisten) deelden aan het station van Berchem flyers en buttons uit tegen geweld op vrouwen. © RV

Buttons, flyers én oranje schoenen klagen geweld tegen vrouwen aan: “Iedereen moet zich veilig kunnen voelen in onze stad”

AntwerpenDe Internationale dag tegen geweld op vrouwen kleurde donderdag ook de Antwerpse straten. In de modebuurt zetten winkeliers een oranje schoen in de  etalages. Vooruit en de progressieve vrouwenbeweging Zij-kant deelden aan het station van Berchem buttons en flyers uit. “We sporen mensen aan om in te grijpen wanneer ze gedrag zien dat niet door de beugel kan”, zegt schepen voor Gelijke Kansen Karim Bachar (Vooruit).

  1. Been van 61-jarige vrouw raakt gekneld tussen bakfiets en roltrap in voetgangerstunnel: “Het bloed stond tot in mijn schoen”
    PREMIUM
    Antwerpen

    Been van 61-jarige vrouw raakt gekneld tussen bakfiets en roltrap in voetgan­gers­tun­nel: “Het bloed stond tot in mijn schoen”

    De liften in de Sint-Annatunnel zijn al geruime tijd defect, tot grote ergernis van de Antwerpenaar. En het blijft helaas niet altijd bij ergernis, zo kan de 61-jarige Griet getuigen. Zij moest afgelopen maandag noodgedwongen met haar bakfiets de roltrap op, en kwam klem te zitten tussen dat gevaarte en de zijwand. “Een flink stuk van mijn huid werd helemaal losgetrokken.”