De voorraad ingeleverde wapens staat klaar voor vernietiging.
Volledig scherm
De voorraad ingeleverde wapens staat klaar voor vernietiging. © Federale politie

Burgers leveren 1.525 niet-vergunde wapens in; politie versmelt ze tot nieuw staal

antwerpenDe Coördinatie- en Steundirectie (CSD) van de federale politie in Antwerpen heeft zijn jaarverslag voor 2021 afgeleverd. De CSD ondersteunt eenheden van de federale en lokale politie in de provincie Antwerpen bij hun aanpak van veiligheidsproblemen en bij de handhaving van de openbare orde.  Een voorbeeld daarvan is het inzamelen van niet-vergunde wapens. 

 1. UAntwerpen reikt twee scriptieprijzen uit aan studenten Cultuurmanagement
  Antwerpen

  UAntwerpen reikt twee scriptie­prij­zen uit aan studenten Cultuurma­na­ge­ment

  Het Fonds voor Cultuurmanagement van de Universiteit Antwerpen reikt dit jaar een prijs uit aan een masterscriptie over het cultuurmanagement en/of -beleid. Het Fonds wil daarmee het onderzoek naar management in de culturele en creatieve sectoren stimuleren en kansen bieden aan jonge onderzoekers. De oogst voor 2022 was bijzonder rijk: 27 masterscripties uit 9 verschillende landen werden ingediend.
 2. Politie houdt teugels strak op Wim Saerensplein, politicus met Marokkaanse roots wil aandacht voor leefsituatie jongeren: “Schakel toezichters en buurtouders in als bemiddelaars”
  PREMIUM
  Deurne

  Politie houdt teugels strak op Wim Sae­rensplein, politicus met Marokkaan­se roots wil aandacht voor leefsitua­tie jongeren: “Schakel toezich­ters en buurtou­ders in als bemidde­laars”

  Een maand na de vechtpartij tussen hangjongeren en klanten van café Daniel’s op het Wim Saerensplein is de situatie er verbeterd. De politie zal haar verhoogd toezicht de hele zomer doortrekken. Mimit Marchouh (42), actief bij Vooruit, roept intussen op om meer aandacht te hebben voor de leefsituatie van vele jongeren in zijn district.