Het viaduct van Merksem.  Aan de oostelijke zijde bouwt Lantis de komende jaren een bypass van tweemaal drie rijstroken.
Volledig scherm
Het viaduct van Merksem. Aan de oostelijke zijde bouwt Lantis de komende jaren een bypass van tweemaal drie rijstroken. © Klaas De Scheirder

Burgerbewegingen halen slag thuis: bypass tijdens Oosterweelwerken telt slechts 2x3 rijstroken

AntwerpenAls alles normaal verloopt, start in de loop van volgend jaar de bouw van een tijdelijke snelweg naast het viaduct van Merksem dat tijdens de Oosterweelwerken plat gaat. Die bypass zou oorspronkelijk zeven rijstroken tellen: vier richting Nederland, drie richting stad. Dat worden er nu in totaal zes, op aandringen van de burgerbewegingen Ringland, stRaten-generaal en Ademloos.

  1. Opvolging verzekerd: tienjarige kleindochter Fernand Huts ontwerpt haar eigen Boerentoren
    ANTWERPEN

    Opvolging verzekerd: tienjarige kleindoch­ter Fernand Huts ontwerpt haar eigen Boerento­ren

    De Amerikaanse sterarchitect Daniel Libeskind wist deze week niet elke Antwerpenaar te overtuigen van zijn ontwerp voor de nieuwe Boerentoren van Fernand Huts, maar zelf was hij vrijdagavond wel geëmotioneerd. Niet door zijn eigen project, maar door de maquette van Huts’ kleindochter Emmanuel (10), die haar eigen toren - mét logo van Katoen Natie - mocht voorstellen aan de wereldbekende architect.