Volledig scherm
Geveltuin © Stad Antwerpen

Burgerbegroting mikt op 500 nieuwe geveltuinen in district Antwerpen

De Burgerbegroting, Groot Licht vzw en Manus zorgen dit jaar voor 500 nieuwe geveltuintjes in het district Antwerpen. Je kan zelf een geveltuin bestellen op geveltuinen.be en die wordt volledig aangelegd voor 10 euro.

Woon je in het district Antwerpen, en wil je graag een geveltuintje? Het district verkoopt 500 geveltuintjes voor 10 euro per stuk. Je kan kiezen uit een zon- of schaduwpakket, met of zonder klimplant. De geveltuin wordt volledig aangelegd vanaf januari tot april, door enkele stoeptegels te verwijderen en nieuwe grond toe te voegen. De plantjes zelf worden in mei geplant: dat zijn inheemse planten en bloemen, uitstekend voor bijen en vlinders.

Bestellen kan door iedereen in postcode 2000, 2018, 2020, 2030, 2050 en 2060 (district Antwerpen). Enige voorwaarde is: je gevel moet minstens 1,6 meter breed zijn en geen voortuin hebben. Inwoners uit andere postcodes kunnen zich eveneens aanmelden om op de hoogte gehouden te worden wanneer zij kunnen bestellen.

 1. RECENSIE. Dim Dining: een culinaire ontdekkingstocht
  PREMIUM

  RECENSIE. Dim Dining: een culinaire ontdek­kings­tocht

  In november kreeg Dim Dining de titel ‘Aziaat van het jaar’ en meteen een 15/20 in de Gault&Millau, en dat is absoluut niet overdreven. Het duo Simon van Dun (in de keuken) en Jonas Kellens (in de zaal) zorgt in het exclusieve restaurant op de Vrijdagmarkt voor eigenzinnige Aziatische gerechten met topproducten, en een fantastische bediening. Bij Dim Dining geef je iets meer uit dan in het modale restaurant, maar je krijgt er een ervaring voor in de plaats. Lees hier meer over onze restaurantrecensies.
 2. Drugsverkoop vanuit pand opgerold

  Drugsver­koop vanuit pand opgerold

  Het wijkondersteuningsteam West van de lokale politie zag vrijdag een man zoekend over de Paardenmarkt wandelen. De inspecteurs vermoedden dat de man op zoek was naar drugs en volgden hem. In de De Pretstraat ging de man een woning binnen. Een paar tellen later verliet hij het pand opnieuw. Aangezien de politie vermoedde dat er net drugs aangekocht werd, controleerde de inspecteurs de man. Ondertussen zagen ze nog een vermoedelijke klant bij het pand aankomen. Ze kochten beiden bij een andere verkoper. In het onderzoek werden drie huiszoekingen verricht. De politie vond verdovende middelen, geld en mobiele telefoons. Vier personen werden gearresteerd. Twee van hen zijn voor de onderzoeksrechter geleid.
 3. Dealer verstopt drugs in mond bij politiecontrole

  Dealer verstopt drugs in mond bij politiecon­tro­le

  De lokale politie merkten vrijdagavond een man op in de Offerandestraat. Hij stond duidelijk op iemand te wachten. De politie besloot de man even in de gaten te houden. Al snel maakte die contact met een andere man, die hoofdschuddend vertrok. De twee werden gecontroleerd. De eerste verklaarde dat hij drugs wilde kopen. Maar de verkoper wilde er niet op ingaan. De tweede man, de vermoedelijke verkoper, had drie gebruikershoeveelheden cannabis in zijn mond. Hij had ook een som geld op zak. De verkoper bleek illegaal in het land te zijn. Aangezien hij eerder al eens werd gearresteerd, kon de politie deze keer zijn verblijfplaats snel achterhalen. Bij een huiszoeking vond de politie een weegschaal, verpakkingsmateriaal en een kleine hoeveelheid cannabis.