Volledig scherm
© Klaas De Scheirder

Buitenspeeldag in Antwerpen: van circusworkshops tot speurtochten

Op woensdag 24 april gaat de televisie uit tussen 13 en 17 uur want dan is het de 12de editie van de buitenspeeldag. Naar goede gewoonte vinden er in alle Antwerpse districten leuke buitenactiviteiten plaats. Circusworkshops, een gek kapsalon, een speurtocht, een BMX-parcours en nog veel meer.

Alle kinderen in Antwerpen kunnen een hele woensdagmiddag buiten spelen en sporten tijdens de Buitenspeeldag. In elk district valt van alles te beleven. Er staan tal van activiteiten op het programma. Op ontdekking in de kinderboerderij in Deurne of boogschieten als Robin Hood in Berendrecht. Dansen in de kinderdisco in Hoboken en Antwerpen, touwtrekken in Borgerhout of racen onder vrienden op de opblaasattracties in Merksem. In Ekeren kunnen de ouders mee komen spelen met hun kroost. Voor sport en spel in het park moet je in Wilrijk en Berchem zijn. 

De Buitenspeeldag is een samenwerking tussen de districtsjeugddiensten en verschillende jeugdwerkorganisaties om kinderen aan te moedigen meer buiten te spelen in hun eigen straat, op een plein of park in hun buurt. Op www.antwerpen.be vinden geïnteresseerden het volledige programma voor de Antwerpse Buitenspeeldag.  Ook op www.buitenspeeldag.be staat meer informatie.

Volledig scherm
© Laenen
Volledig scherm
© Laenen
Volledig scherm
© Laenen
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Antwerpse dames schrijven survivalgids 
‘(Over)leven op Tinder’: “Je ontmoet zo’n 11 types online. Pas vooral op voor de ‘weirdo’”
    PREMIUM

    Antwerpse dames schrijven survival­gids ‘(Over)leven op Tinder’: “Je ontmoet zo’n 11 types online. Pas vooral op voor de ‘weirdo’”

    Laura Janssens (29) en Julie Vranckx (26) geven tips en tricks voor wie een stap zet in de wereld van het online daten in hun nieuwe boek ‘(Over)leven op Tinder’. Met verhalen over types die je tegenkomt tijdens het swipen en over flessen in een achterwerk werkt het duo op de lachspieren. Illustratrice Laura is geen onbekende. Haar doldwaze cartoons onder de noemer ‘Niet Nu Laura’ zijn een hit op sociale media en bereikten zelfs al de actrice Reese Witherspoon.