Toplui Rudy Van Rillaer (PostNl) en Luc De Schryver (GLS)
Volledig scherm
Toplui Rudy Van Rillaer (PostNl) en Luc De Schryver (GLS) © rv

Buiten koerierbedrijven GLS en PostNL hun chauffeurs uit? Monsterproces tegen toplui van start: “Chauffeurs hebben geen enkele stem”

Antwerpen/PuursDe toplui van pakjesdiensten PostNL (Rudy Van Rillaer) en GLS (Luc  De Schryver) staan voor de rechtbank op verdenking van sociale fraude. De manier waarop zij onderaannemers tewerkstellen, strookt volgens de Antwerpse arbeidsauditeur niet met de wetgeving op de sociale zekerheid (RSZ).  Bij 52 koerierbedrijfjes die voor PostNL of GLS werken, zijn inbreuken op de belastingen of RSZ-wetgeving vastgesteld. Het monsterproces start volgend jaar op 2 september. 

  1. Stad leert makelaars hoe ze met discriminerende verhuurders moeten omgaan: “Zij hebben een vertrouwensband met hun klant en kunnen dus vooroordelen wegnemen”
    Antwerpen

    Stad leert makelaars hoe ze met discrimine­ren­de verhuur­ders moeten omgaan: “Zij hebben een vertrou­wens­band met hun klant en kunnen dus vooroorde­len wegnemen”

    De stad Antwerpen organiseert vormingen voor makelaars en studenten om discriminatie bij het verhuren van woningen tegen te gaan. Uit praktijktests bleek twee jaar geleden dat vier op de tien makelaars systematisch of af en toe discrimineerden. Schepen van Gelijke Kansen Karim Bachar (Vooruit) volgde nu zelf een van die vormingen. “Makelaars kunnen vooroordelen wegnemen als een klant hen vraagt te discrimineren.”