Volledig scherm
De verdachte A.B. was in het verleden ook al veroordeeld voor illegale verkoop van puppy's. © rv

Broodfokster mag drie jaar geen dieren meer houden

De 33-jarige A.B. uit Schilde is veroordeeld omdat zij honden kweekte zonder vergunning en tientallen puppy’s verkocht zonder registratie. De vrouw krijgt een geldboete met uitstel en een verbod om nog dieren te houden. De opbrengst van de verkoop, zo’n 10.000 euro, wordt verbeurd verklaard.

De openbare aanklager beweerde dat A.B. maar liefst 64 bulldogpuppy’s had verkocht voor een totale opbrengst van 70.000 euro. Een witzwarte bulldogpuppy kostte 850 euro, voor een blauwe of beige puppy liepen de prijzen op tot 1.280 euro. 

De hondjes waren niet gechipt.  Zo kon niemand informatie over de afkomst en gezondheid van de hondjes controleren. De dame had evenmin een erkenning als hondenkwekerij en overtrad  het verbod om reclame te maken voor dierenverkoop. 

De vrouw was niet aan haar proefstuk. Zij was in 2015 al eens veroordeeld voor broodfok-praktijken.

Klachten

Bij de Inspectie Dierenwelzijn kwamen in 2018 verschillende klachten binnen. De inspecteurs controleerden de klachten bij enkele kopers en die bevestigden dat  A.B. de eigenlijke verkoopster was. 

De verdachte A.B. probeerde de schuld af te schuiven op haar moeder en een vriendin. A.B. zou zelf ernstig ziek zijn en daarom niet meer betrokken zijn bij de hondenverkoop. 

De rechtbank geloofde dat niet en veroordeelde A.B. opnieuw voor de illegale verkoop van puppy’s. Zij krijgt een geldboete van 8.000 euro maar hoeft die niet te betalen, als zij zich de volgende drie jaar niet meer schuldig maakt aan illegale hondenverkopen. 

De aanklager had de opbrengst van de illegale verkopen becijferd op 70.000 euro en vroeg dat bedrag verbeurd te verklaren. De rechters vonden die berekening overdreven. De verbeurdverklaring blijft beperkt tot 10.000 euro. 

Ook een vriendin van A.B. werd veroordeeld tot een geldboete met uitstel. 

De twee vrouwen mogen de volgende drie jaar geen dieren meer houden. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Groot aanbod theater en muziek, maar ook een vuurfontein, schildpaddenrace en een boottocht: dit is Wintervuur aan het Lobroekdok
  PREMIUM

  Groot aanbod theater en muziek, maar ook een vuurfon­tein, schildpad­den­ra­ce en een boottocht: dit is Wintervuur aan het Lobroekdok

  Wintervuur is alweer aan zijn achtste editie toe, en dit jaar zet het winterse stadsfestival zijn tenten op aan het Lobroekdok op Antwerpen Dam. Vandaag stelde artistiek coördinator Dré Demet het volledige programma voor, met circus, theater, muziek, wandelingen, en meer. Vooral de thema’s stadsontwikkeling en diversiteit staan dit jaar in de belangstelling. Wintervuur vindt plaats van 28 december tot 4 januari, tickets zijn te koop vanaf 23 november.
 2. Levensgevaarlijk: ongeduldige chauffeur rijdt tussen fietsers over fietspad om file te vermijden

  Levensge­vaar­lijk: ongeduldi­ge chauffeur rijdt tussen fietsers over fietspad om file te vermijden

  Op de Boomsesteenweg, de parallelweg van de A12, rijdt een ongeduldige autobestuurder over het fietspad om de file te vermijden. Op amateurbeelden van Geert Neefs is te zien hoe de Mercedes ter hoogte van Aartselaar zich tussen de fietsers beweegt, een levensgevaarlijke actie. Het is niet de eerste keer dat het fietspad als extra rijvak wordt gebruikt. Eind oktober reed een chauffeur nog in de tegenovergestelde richting over het fietspad. Wordt ongetwijfeld vervolgd.