Galderse Meren zijn ook erg populair bij toeristen uit de Noorderkempen.
Volledig scherm
Galderse Meren zijn ook erg populair bij toeristen uit de Noorderkempen. © Ton Wiggenraad

Breda stuurt Antwerpenaars weg aan populair recreatiedomein

Breda gaat vanaf vrijdag Antwerpse bezoekers weren bij de Galderse Meren. Dat is een recreatiedomein dat vlak bij de snelweg E19 ligt en populair is bij jongeren uit de gemeenten ten noorden van Antwerpen.  

 1. “Probeer maar eens nieuwe mensen te leren kennen als er vijf stoelen tussen zitten”: Marion (18) startte vandaag haar studie aan de UAntwerpen
  PREMIUM

  “Probeer maar eens nieuwe mensen te leren kennen als er vijf stoelen tussen zitten”: Marion (18) startte vandaag haar studie aan de UAntwerpen

  Die onvergetelijke eerste dag aan de hogeschool of universiteit is voor de starters van dit jaar misschien nóg memorabeler. Door de coronacrisis ziet het begin van het academiejaar er namelijk heel wat anders uit dan normaal. Vraag maar aan Marion Ceysens (18), die vandaag aan haar studie Rechten aan de UAntwerpen begon. “Het was geen verschrikkelijke dag, maar het gebrek aan sociaal contact is jammer.”
 2. 35 nieuwe ‘Smaakmeesters’ ondanks zwaar jaar voor de horeca: “Teken van veerkracht”

  35 nieuwe ‘Smaakmees­ters’ ondanks zwaar jaar voor de horeca: “Teken van veerkracht”

  De stad Antwerpen en meer dan tachtig gepassioneerde horecaondernemers organiseren op 3 en 4 oktober de zesde editie van het culinaire festival ‘Smaakmeesters’. Het hele weekend kunnen bezoekers genieten van lekker eten en drinken en ondanks de coronacrisis zijn er dit jaar 35 nieuwe deelnemers. “Een teken van veerkracht, er is meer nodig dan een virus om onze stad te doen kapseizen”, zegt schepen van Middenstand en Toerisme Koen Kennis (N-VA).
 3. Britt Thielemans en Sarah Coppens (Interfreight Antwerp Volley Team) krijgen afscheidswedstrijd: “Jaren in Antwerpen waren fantastisch”

  Britt Thielemans en Sarah Coppens (Interf­reight Antwerp Volley Team) krijgen afscheids­wed­strijd: “Jaren in Antwerpen waren fantas­tisch”

  Zeven maart: de laatste wedstrijd van de vrouwen van Interfreight Antwerp Volley Team tegen Tchalou. Afgesloten met een vlotte overwinning van de Antwerpse meisjes. Niemand besefte toen dat dit het einde zou betekenen van de vorige volleybalcompetitie. Alle deuren gingen dicht, ook die van de Arenahal in Deurne. Het jaar 2020 zou nooit meer hetzelfde zijn.