Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © © Marc De Roeck

Brandweer evacueert bewoners met ladderliften tijdens brand aan Belgiëlei

AntwerpenDe brandweer moest vrijdagmiddag uitrukken voor een brand op een benedenverdieping van een appartementengebouw aan de Belgiëlei. Het vuur was snel onder controle, maar niet voordat de hulpdiensten de bewoners van de andere appartementen moest evacueren met ladderliften.

 1. 15 jaar cel voor man die 4 overvallen pleegde tijdens penitentiair verlof: “De rechtbank is van oordeel dat zijn kansen zijn uitgeput.”
  Antwerpen

  15 jaar cel voor man die 4 overvallen pleegde tijdens penitenti­air verlof: “De rechtbank is van oordeel dat zijn kansen zijn uitgeput.”

  Veroordeeld worden tot 15 jaar cel, penitentiair verlof krijgen na 13 jaar en dan 4 winkels overvallen. Dat is de beslissing die Mohamed A.E. (33) maakte in de periode tussen 22 en 31 januari dit jaar. Hij werd dinsdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 15 jaar nadat hij al eenzelfde straf had gekregen in 2009. Strafvermindering was geen optie. “De rechtbank is van oordeel dat zijn kansen zijn uitgeput.”
 2. ASSISEN. Levenslange opsluiting voor Ashley Van De Velde en Marc Laudet, evenals terbeschikkingstelling van 15 jaar
  Antwerpen

  ASSISEN. Levenslan­ge opsluiting voor Ashley Van De Velde en Marc Laudet, evenals terbeschik­king­stel­ling van 15 jaar

  De jury van het Antwerpse assisenhof verklaarde maandagavond Ashley Van De Velde en Marc Laudet schuldig aan de roofmoord op Christine Lenaerts. Ook de aantijgingen van wederrechtelijke vrijheidsberoving werd door de 12-koppige jury bevestigd. Dinsdag werd dan ook de straf duidelijk: beide beschuldigden zijn veroordeeld tot levenslange opsluiting. Opvallend: ze kunnen pas na 20 jaar voor de eerste keer hun vrijheid aanvragen. Normaal is dat na 15 jaar.
 3. ASSISEN LIVE. Marc Laudet en Ashley Van De Velde schuldig bevonden aan roofmoord, diefstal en diefstal met geweld
  Antwerpen

  ASSISEN LIVE. Marc Laudet en Ashley Van De Velde schuldig bevonden aan roofmoord, diefstal en diefstal met geweld

  Na een lange en emotioneel uitputtende week voor de familieleden van Christine Lenaerts beginnen vandaag in de assisenzaal in Antwerpen de pleidooien. Meesters Vanmechelen, Filipowicz, Du Moulin en Boon kregen vandaag de kans om de jury wat milder te stemmen tegenover hun respectieve cliënten, die de afgelopen week vooral veel onderling geruziet hebben. Vanavond is de hamer dan definitief gevallen. Ze zijn allebei schuldig aan roofmoord en wederrechtelijke vrijheidsberoving.
 1. Grote brand legt voormalige Renault-garage in Goes in de as
  Play

  Grote brand legt voormalige Renault-garage in Goes in de as

 2. Vlissingen pakt uit met online bevrijdingsfestival
  Play

  Vlissingen pakt uit met online bevrij­dings­fes­ti­val