Brand Boekenberg
Volledig scherm
Brand Boekenberg © Toon Verheijen

Brand in Kasteel Boekenberg niet aangestoken

DeurneDe brand in het kasteel in het Boekenbergpark is niet opzettelijk aangestoken. Dat blijkt uit de eerste bevindingen van het gerechtelijk labo en de branddeskundigen. Er wordt uitgegaan van een accidentele brand. De brandweer is nog ter plaatse gebleven tot vrijdagnacht 2 uur om de laatste smeulbrandjes te blussen. Een aannemer zal nu het erg instabiele gebouw moeten stutten. 

  1. OPINIE. Stad Antwerpen wil grensoverschrijdend gedrag aanpakken, maar volstaan draaiboeken en affiches? “Vrouwen relativeren te veel. Helemaal zorgeloos stappen we nooit de nacht in”
    PREMIUM
    Antwerpen

    OPINIE. Stad Antwerpen wil grensover­schrij­dend gedrag aanpakken, maar volstaan draaiboe­ken en affiches? “Vrouwen relative­ren te veel. Helemaal zorgeloos stappen we nooit de nacht in”

    De stad Antwerpen kondigde gisteren ‘een hele reeks’ initiatieven aan voor de aanpak van seksueel grensoverschrijdend gedrag in het nachtleven. Draaiboeken en affiches moeten ervoor zorgen dat feestvierders - lees: vrouwen - zich veiliger voelen tijdens het uitgaan. Een stap in de goede richting, vindt onze reporter, die uit ervaring weet hoe diepgeworteld het probleem in die soms harde wereld is: “‘Dit is de grote stad, zulke dingen gebeuren’, denk je dan. Helaas gebeuren ze veel te vaak.”