In – jawel – de haven van Zeebrugge zijn de werken aan het tijdelijk bouwdok, waar de Antwerpse Scheldetunnel wordt gebouwd, begonnen.
Volledig scherm
In – jawel – de haven van Zeebrugge zijn de werken aan het tijdelijk bouwdok, waar de Antwerpse Scheldetunnel wordt gebouwd, begonnen. © Lantis

Bouw van Antwerpse Scheldetunnel kan bijna beginnen: werken aan bouwdok gestart in … Zeebrugge

AntwerpenIn – jawel – de haven van Zeebrugge zijn de werken aan het tijdelijk bouwdok, waar de Antwerpse Scheldetunnel wordt gebouwd, begonnen. De tunnel is een deel van de Oosterweelverbinding die de Antwerpse Ring rond zal maken. Het dok in Zeebrugge wordt liefst één kilometer lang en tweehonderd meter breed.

 1. Chauffeurs respecteren signalisatie Staatsburgbrug niet: “We zien auto’s en vrachtwagens daar vreemde toeren uithalen”
  Antwerpen

  Chauffeurs respecte­ren signalisa­tie Staatsburg­brug niet: “We zien auto’s en vrachtwa­gens daar vreemde toeren uithalen”

  De politie waarschuwt op Twitter dat een aantal automobilisten en vrachtwagenchauffeurs zich blijkbaar weinig aantrekken van de signalisatie op de Staatsburgbrug. Die is momenteel afgesloten in de richting van de Kinepolis, maar dat houdt sommige bestuurders niet tegen om tegen de richting in toch de brug op te rijden. “We vragen met aandrang om de verkeerssignalisatie te volgen.”
 2. Proefvaart met schip van meer dan 15,5 meter diepgang gepland in Antwerpse haven
  Antwerpen

  Proefvaart met schip van meer dan 15,5 meter diepgang gepland in Antwerpse haven

  In de haven van Antwerpen vindt dit weekend een eerste proefvaart plaats om na te gaan of schepen met een diepgang van meer dan 15,5 meter op dagelijkse basis de haven kunnen aandoen. Dat meldt de Beroepsvereniging van Loodsen (BvL), die naar eigen zeggen zelf het initiatief nam. In het Deurganckdok wordt alvast de MSC Regulus verwacht, een containerreus van 366 meter lang maar vooral ook met een diepgang van 15,7 meter.
 3. Antwerpse Night Marathon opent hoopvol de inschrijvingen: “Starten in de avondzon, finishen in de duisternis”
  Antwerpen

  Antwerpse Night Marathon opent hoopvol de inschrij­vin­gen: “Starten in de avondzon, finishen in de duisternis”

  Port of Antwerp Night Marathon, het vorig jaar vanwege het coronavirus afgelaste nieuwe loopevenement in Antwerpen, heeft de inschrijvingen geopend voor de eerste editie die nu zou moeten plaatsvinden op 11 september 2021. De organisatoren hopen dat de coronacrisis ditmaal niet meer in de weg zal staan. “Ik kijk er alvast ontzettend naar uit om zelf deel te nemen”, zegt burgemeester Bart De Wever (N-VA).
 1. Klompenmaker Jaap uit Heinkenszand luidt de noodklok
  Play

  Klompenma­ker Jaap uit Heinkens­zand luidt de noodklok

 2. In een seconde gaat de koereiger zijn vrijheid weer tegemoet
  Play

  In een seconde gaat de koereiger zijn vrijheid weer tegemoet