STOCK. Leerlingen van De Klinker.
Volledig scherm
STOCK. Leerlingen van De Klinker. © Benoit De Freine

Borsbeek leent 3,5 miljoen euro van de stad Antwerpen om twee gemeentescholen open te houden

BorsbeekBorsbeek leent 3,5 miljoen euro van stad Antwerpen om zijn twee gemeentescholen De Klinker en Academia open te kunnen houden. Nog tot 2025 kunnen beide scholen terugvallen op het netwerk van AG Stedelijk Onderwijs. Indien beide gemeenteraden de fusie tussen de gemeente en de stad goedkeuren, neemt het Antwerpse stedelijke onderwijs wel de scholen volledig over.

  1. Bart De Wever haalt uit naar Sam Van Rooy na ‘grapje’ over kledij schepen Els van Doesburg: “Dit is géén café, gedraag u niet als een kroegtijger”
    Antwerpen

    Bart De Wever haalt uit naar Sam Van Rooy na ‘grapje’ over kledij schepen Els van Doesburg: “Dit is géén café, gedraag u niet als een kroegtij­ger”

    Niet voor het eerst kwam het op de Antwerpse gemeenteraad tot een stevige aanvaring tussen burgemeester Bart De Wever (N-VA) en Sam Van Rooy, fractieleider van Vlaams Belang. “Gedraag u als raadslid en niet als kroegtijger”, reageerde De Wever nadat Van Rooy een naar zijn inzicht ‘onschuldig grapje’ had gemaakt over de kledij van schepen Els van Doesburg. Zij had het oranje werkplunje van Stadsreiniging aangetrokken na een sluikstortronde in de wijk 2060.