Alles wijst erop dat Rachid Iba, de man van Saïda El Mimouni en lid van Sharia4Belgium, overleden is.
Volledig scherm
Alles wijst erop dat Rachid Iba, de man van Saïda El Mimouni en lid van Sharia4Belgium, overleden is. © Kos

Borgerhoutse Syriëstrijdster riskeert nationaliteit te verliezen

Saïda El Mimouni, een IS-strijdster uit Borgerhout, riskeert 5 jaar cel. De vrouw, echtgenote van Sharia4Belgium-lid Rachid Iba, vertrok in maart 2013 naar Syrië en sloot er zich net als haar echtgenoot aan bij terreurgroep IS. Ze zou nog steeds in Syrië verblijven, met haar twee kinderen, en liet dan ook verstek. Het federaal parket vroeg ook om haar de Belgische nationaliteit te ontnemen.

  1. Voortaan énkel herbruikbare bekers tijdens weekendmarkt op Theaterplein, tot onvrede van handelaars: “De beleving voor de klant zal een flinke knauw krijgen”
    PREMIUM
    Antwerpen

    Voortaan énkel herbruikba­re bekers tijdens weekend­markt op Theater­plein, tot onvrede van handelaars: “De beleving voor de klant zal een flinke knauw krijgen”

    De eet- en drankkramen op de weekendmarkten op het Theaterplein veroorzaken al geruime tijd overlast – denk aan sluikstort en openbaar dronkenschap. De stad voert daarom een verbod op glas in. Handelaars reageren teleurgesteld. “Sommigen bieden een glaasje champagne aan. Dat drink je niet uit een herbruikbare festivalbeker.”