Total Antwerpen
Volledig scherm
Total Antwerpen © Photo News

Bond Beter Leefmilieu wil geen hervergunning voor Total-raffinaderij in Antwerpse haven

AntwerpenDe Bond Beter Leefmilieu (BBL) tekent bezwaar aan tegen de hervergunningsaanvraag van de raffinaderij van Total in de Antwerpse haven. Volgens de koepel van milieuorganisaties negeert Total in de aanvraag de stikstofproblematiek en de klimaatdoelstellingen.

 1. Voormalig personeel Intensieve Zorgen opgeroepen voor tijdelijke covidafdeling in ZNA: “Een noodzaak, maar fijn dat we kunnen helpen”
  Antwerpen

  Voormalig personeel Intensieve Zorgen opgeroepen voor tijdelijke covidafde­ling in ZNA: “Een noodzaak, maar fijn dat we kunnen helpen”

  Met 18 zijn ze, de voormalige IZ-verpleegkundigen die terugkeren naar hun job van weleer. Om voldoende bedden voor ernstig zieke covidpatiënten te voorzien, opent Ziekenhuis Netwerk Antwerpen dinsdag in ZNA Middelheim een tijdelijke covidafdeling. Het personeel werd op twee dagen tijd gevonden bij de administratieve takken van het ZNA: Wim (45) en Sonja (44) hebben allebei jaren ervaring op Intensieve Zorgen, maar zullen hun huidige job de komende maand combineren met de zorg voor covidpatiënten. “Patiënten verzorgen zit nog in de vingers”, klinkt het.
 2. Zoo legde trouwe bezoeker Adie contactverbod met chimpansee Chita op: “Ze hebben bewakers ingezet. Maar die zie ik intussen niet meer...”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Zoo legde trouwe bezoeker Adie contactver­bod met chimpansee Chita op: “Ze hebben bewakers ingezet. Maar die zie ik intussen niet meer...”

  Een contactverbod met... een chimpansee. Wereldwijd wreef menig lezer zich even in de ogen toen dat nieuws de internationale pers haalde. Net zoals Adie Timmermans uit Deurne zich even in de ogen wreef toen de zoo van Antwerpen haar per brief vroeg om afstand te houden van de aap Chita. “En toch blijf ik erbij dat ze me zoiets niet konden opleggen.”