Stad Leest verhuist naar groter pand op de Oudaan. De laatste hand wordt gelegd aan de nieuwe winkel.
Volledig scherm
Stad Leest verhuist naar groter pand op de Oudaan. De laatste hand wordt gelegd aan de nieuwe winkel. © Stad Leest

Boekenwinkel Stad Leest vanaf dit weekend in nieuw pand in Oudaan: “Ruimer aanbod en extra activiteiten”

Negen jaar lang was de Antwerpse boekenwinkel Stad Leest een begrip in de Steenhouwersvest, maar dit weekend verhuist de boekhandel van Wouter Cajot en Sofie Van der Ven naar een nieuw en groter pand aan de Oudaan. Vanaf zaterdag 4 juli kan je er terecht voor een nog ruimer aanbod en verschillende extra activiteiten.

 1. Antwerpen heeft er in één klap 400 deelscooters bij: felgroene brommertjes van Go Sharing komen voor het eerst naar België
  Antwerpen

  Antwerpen heeft er in één klap 400 deelscoo­ters bij: felgroene brommer­tjes van Go Sharing komen voor het eerst naar België

  Vanaf vandaag vind je in Antwerpen 400 felgroene deelscooters van GO Sharing, een Nederlands bedrijf in deelvervoer. De elektrische deelscooters vinden, ontlenen en betalen doe je via de GO Sharing-app. “Hiermee willen we files en het gebrek aan parkeerplaatsen aanpakken”, klinkt het. Het is het tweede deelscooterbedrijf in Antwerpen, naast Poppy.
 1. PVDA stapt naar integriteitsbureau in zaak-El Kaouakibi: “Tijd dat politieke verantwoordelijkheid van Antwerps stadsbestuur aan het licht komt”
  Antwerpen

  PVDA stapt naar integri­teits­bu­reau in zaak-El Kaouakibi: “Tijd dat politieke verantwoor­de­lijk­heid van Antwerps stadsbe­stuur aan het licht komt”

  De PVDA dient klacht in bij het integriteitsbureau van de stad Antwerpen over de rol van het stadsbestuur in de zaak-Sihame El Kaouakibi. Fractievoorzitter Peter Mertens haalt uit naar N-VA. “Het lijkt erop dat burgemeester Bart De Wever en schepen Nabilla Ait Daoud toestonden dat El Kaouakibi haar jaarloon als CEO verhoogde tot 100.000 euro. Het wordt tijd dat men de politieke verantwoordelijkheid van het college aan het licht brengt.”
 2. Van het MAS en brouwerij De Koninck tot de Bourlaschouwburg: 20 bloklocaties zetten de deuren open voor studenten
  Antwerpen

  Van het MAS en brouwerij De Koninck tot de Bourla­schouw­burg: 20 blokloca­ties zetten de deuren open voor studenten

  Van maandag 19 april tot en met vrijdag 25 juni kunnen studenten weer op een veilige manier samen blokken tijdens STUDY360, het project van studentenplatform STAN waarbij unieke locaties hun deuren open zetten als studieruimte. STUDY360 bestaat ondertussen vijf jaar en is telkens een groot succes bij zowel studenten als de locatiepartners, zoals het MAS, de Bourlaschouwburg of brouwerij De Koninck.
 1. Dokbrug open, versleten Koningsbrug weg
  Play

  Dokbrug open, versleten Konings­brug weg

 2. Kabinet ziet ruimte voor versoepelingen 28 april
  Play

  Kabinet ziet ruimte voor versoepe­lin­gen 28 april