Tanguy Ottomer is op zoek naar verhalen over Elixir d'Anvers.
Volledig scherm
Tanguy Ottomer is op zoek naar verhalen over Elixir d'Anvers. © Elixir d’Anvers

Boek op komst over ‘het Antwerpse goud’: stadsgids Tanguy Ottomer is op zoek naar verhalen over Elixir d’Anvers

AntwerpenEen kruidenlikeur met een typische gele kleur? Dat kan alleen maar de Elixir d’Anvers zijn. FX de Beukelaer nv produceert het Antwerpse drankje al jaren volgens hetzelfde recept, in 2023 viert Elixir d’Anvers zijn 160ste verjaardag. Dat wordt onder andere gevierd met een boek over het Antwerpse goud, door stadsgids Tanguy Ottomer. Hij doet daarvoor een warme oproep naar verhalen, anekdotes en foto’s over het Antwerpse drankje.

  1. Nele Bauwens, Tine Embrechts en Lucas Van den Eynde  na 22 jaar voor het laatst in 'Jukebox': “Met deze nummers brengen we een verhaal”
    PREMIUM
    Antwerpen

    Nele Bauwens, Tine Embrechts en Lucas Van den Eynde na 22 jaar voor het laatst in 'Jukebox': “Met deze nummers brengen we een verhaal”

    Dat Nele Bauwens (45), Tine Embrechts (46) en Lucas Van den Eynde (63) een ‘stukske’ kunnen acteren, weten we wel. Maar dat het trio al sinds het jaar 2000 samen het podium opkruipt, is misschien minder geweten. 22 jaar geleden startten Nele, Tine en Lucas met hun muziekprogramma Jukebox 2000, een interactieve voorstelling waarbij het publiek uit 100 Nederlandstalige liedjes de selectie kon bepalen. Maar aan alle mooie liedjes komt een einde: na 22 jaar brengen ze voor de allerlaatste keer ‘Den Jukebox’ op zondag 22 mei in De Roma. Een gesprek met de drie acteurs-zangers.