Een simulatiebeeld van Blue Gate Antwerp.
Volledig scherm
Een simulatiebeeld van Blue Gate Antwerp. © Blue Gate Antwerp

Blue Gate Antwerp zoekt partners voor duurzame energiehub: “Onderzoek naar rol als satellietlocatie voor distributie waterstof”

AntwerpenBlue Gate Antwerp draagt bij tot een klimaatneutrale samenleving door de transitie van fossiele grondstoffen naar meer duurzame alternatieven te stimuleren. Blue Gate Antwerp Public Holding onderzoekt of een duurzame energiehub op de site technisch mogelijk, alsook economisch haalbaar is. Dat wordt gedaan met een marktbevraging bij bedrijven met expertise in duurzame energie. 

 1. Collectief Tegen Deelsteps hekelt rondslingerende steps in Antwerpen, stadsbestuur belooft nieuwe maatregelen
  PREMIUM
  Antwerpen

  Collectief Tegen Deelsteps hekelt rondslinge­ren­de steps in Antwerpen, stadsbe­stuur belooft nieuwe maatrege­len

  Wat begon als een ludieke chatgroep tussen vrienden, is ondertussen een Instagrampagina met meer dan 1.000 volgers geworden: Collectief Tegen Deelsteps post foto’s van steps op de meest ondenkbare plaatsen, een ergernis voor nogal wat Antwerpenaren. Vooral het wildparkeren van de deelsteps stoot hen tegen de borst. Antwerps schepen voor Mobiliteit Koen Kennis (N-VA) erkent het probleem, en zegt dat er binnenkort nieuwe maatregelen komen tegen rondslingerende deelsteps.
 2. Bediende van rederij MSC opgepakt in onderzoek tegen drugsbende rond Othman El B.
  Antwerpen/Deurne

  Bediende van rederij MSC opgepakt in onderzoek tegen drugsbende rond Othman El B.

  Een 28-jarige bediende uit Deurne die voor de rederij MSC werkt, zit in de cel omdat zij gegevens zou doorgespeeld hebben aan de drugsbende rond Othman El B. Tien verdachten van deze bende werden maandag gearresteerd in een nieuwe operatie op basis van de gekraakte Sky ECC-chatberichten. Negen verdachten zijn aangehouden waaronder havenbediende P.C., Nordin El B. en de broers Khalid en Mo T.