BINNENKIJKEN: een prachtig staaltje art-deco in Deurne

Geometrische vormen, prachtige glasramen, gouden tegeltjes op de gevel,… Deze indrukwekkende art-decowoning uit 1938 staat net als vele andere in de wijk op de Inventaris Onroerend Erfgoed. Trotse eigenaars: Benoit en Helga. Sinds 2004 wonen ze hier, in de buurt van het Rivierenhof. Ze zijn nog maar de derde eigenaars van de 80-jarige woning. “Het was liefde op het eerste gezicht!”

De woning ligt in een residentiële wijk in Deurne waar talrijke art-decowoningen uit de jaren ’30 en ’40 staan. Maar dat van Benoit en Helga springt er toch uit. De stijl van het huis is modernistisch. “Dat zie je aan de geometrische patronen, een typisch art-decokenmerk uit de modernistische stijl”, zegt Helga. “Zo is de deur onder meer een boog en hebben we ronde patrijspoorten als raam, een rechthoekige erker en afgeronde trappen. Ook aan de gevel zie je duidelijk de art-decostijl.” 

Volledig scherm
Het huis van Benoit en Helga is een architecturaal staaltje art-deco. Dat zie je aan de geometrische vormen zoals ronde ramen en rechthoekige volumes. © Tim De Backer
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement