Volledig scherm
© David Legreve

Bijna honderd fietsers zonder licht: politie deelt fietslampjes uit

Verschillende wijkteams hebben een controleactie gehouden in de omgeving van het station, de Brederodestraat en het centrum.  Het viel de politie op hoeveel fietsers niet in orde waren met de fietsverlichting. “Gezien de donkere dagen vragen we daar extra aandacht voor”, zegt Sven Lommaert van de politie Antwerpen. “Wie geen verlichting had, werd gesensibiliseerd om daar in de toekomst wél aan te denken. Ze kregen geen boete. Om de fietsers te helpen, kregen ze een fietslichtje van de politie.”

Zo deelden de inspecteurs op het kruispunt van de Van Eycklei met de Van Breestraat twintig lichtjes uit. Vier fietsers reden er tegen de richting in en werden geverbaliseerd. Op het kruispunt van de Mechelsesteenweg met de Justitiestraat reden 50 fietsers zonder licht. Ook zij kregen eentje van de politie. Elf fietsers kregen een boete omdat ze tegen de rijrichting fietsten. Twee voetgangers negeerden het rode licht en één autobestuurder werd beboet omdat hij het verkeersbord dat een verplichte richting aangeeft, negeerde. 

Er werd ook toezicht gehouden in de Grotehondstraat, wat een fietsstraat is. Eén bestuurder haalde daar een fietser in en werd daar ook voor beboet. Eén fietser reed over het voetpad en werd geverbaliseerd. In de fietsstraat reden ook 19 fietsers zonder licht. Ook zij kregen een fietslichtje van de politie.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Stad Antwerpen en gerechtsdeurwaarders binden samen de strijd aan tegen overmatige schuldenlast

    Stad Antwerpen en gerechts­deur­waar­ders binden samen de strijd aan tegen overmatige schulden­last

    In samenspraak met de stad ontwikkelde gerechtsdeurwaarder Modero het platform ‘One’. Dit platform bundelt de gekende schulden van klanten met structurele financiële problemen in één dossier. De klant krijgt één contactpersoon en één aangepast traject met één maandelijkse afbetaling. Doordat sneller wordt ingegrepen, moeten extra kosten vermeden worden en kan sneller gestart worden met de afbetaling van de schulden.
  2. Sascha (25) begint ecologische ‘wasservice’ The Laundry Hunter: “De was en de strijk doen is voor niemand plezant, maar daar heb ik de oplossing voor”

    Sascha (25) begint ecologi­sche ‘wasservice’ The Laundry Hunter: “De was en de strijk doen is voor niemand plezant, maar daar heb ik de oplossing voor”

    Van een carrièreswitch gesproken: naast zijn job bij een begrafenisondernemer startte Sascha (25) Goldstein uit Mortsel vorige week met zijn eigen 'wasservice’ The Laundry Hunter. De start-up zorgt ervoor dat de was en strijk bij mensen thuis met een bakfiets wordt opgehaald, en gewassen en gestreken terug wordt bezorgd. “Dit past perfect in het plaatje van de e-commerce die zo gangbaar is vandaag de dag.”