Volledig scherm
© David Legreve

Bijna honderd fietsers zonder licht: politie deelt fietslampjes uit

Verschillende wijkteams hebben een controleactie gehouden in de omgeving van het station, de Brederodestraat en het centrum.  Het viel de politie op hoeveel fietsers niet in orde waren met de fietsverlichting. “Gezien de donkere dagen vragen we daar extra aandacht voor”, zegt Sven Lommaert van de politie Antwerpen. “Wie geen verlichting had, werd gesensibiliseerd om daar in de toekomst wél aan te denken. Ze kregen geen boete. Om de fietsers te helpen, kregen ze een fietslichtje van de politie.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Kamal Kharmach leefde dankzij geboorte van dochtertje dit jaar op een roze wolk: “Voor de job van ‘ouder’ zou ik ontslagen worden”
  PREMIUM

  Kamal Kharmach leefde dankzij geboorte van dochtertje dit jaar op een roze wolk: “Voor de job van ‘ouder’ zou ik ontslagen worden”

  Wie dit jaar een eindejaarsconference wilde schrijven, had héél wat stof tot inspiratie na een jaar dat ongetwijfeld de geschiedenisboeken ingaat. Of misschien net niét, want 2020 werd voornamelijk gedomineerd door een allesoverheersend virus. Kamal Kharmach waagde zich eraan en keert dit jaar terug met zijn tweede eindejaarconference: ‘Mag ik even? 2020'. Een perfecte aanleiding om het eens met hem te hebben over de eerste avondklok sinds de Tweede Wereldoorlog, granatengooiers en Operatie Nachtwacht, en het grootste lichtpunt in de duisternis: zijn dochtertje.
 2. Nederlander krijgt stroomstoot van 50.000 volt uit nieuw politiewapen

  Nederlan­der krijgt stroom­stoot van 50.000 volt uit nieuw politiewa­pen

  Het snelleresponsteam (SRT) van de Antwerpse politie heeft zondag voor het eerst in twee jaar schoten gelost met het nieuwe stroomstootwapen X2. Een Nederlander die na een lange achtervolging het Rivierenhof was ingevlucht en de politie bedreigde met een ijzeren staaf, kreeg twee schoten uit het stroomstootwapen. Hij werd gearresteerd en voor controle naar het ziekenhuis overgebracht. Nederland vraagt zijn uitlevering.