Leila E.M. van jeugdwerking Kras: "Door de problemen van de jongeren in kaart te brengen, kunnen we doelgerichter individuele trajecten opstellen. In veel gevallen kan je zo de uitstroom voorkomen."
Volledig scherm
PREMIUM
Leila E.M. van jeugdwerking Kras: "Door de problemen van de jongeren in kaart te brengen, kunnen we doelgerichter individuele trajecten opstellen. In veel gevallen kan je zo de uitstroom voorkomen." © JV

Bijna helft minder schoolverlaters in Stedelijk Lyceum Lakbors dankzij A’REA UP-plan: “Signalen op tijd oppikken is al helft van de oplossing”

DeurneNergens in Vlaanderen is de ongekwalificeerde uitstroom bij jongeren groter dan in Antwerpen. Om te voorkomen dat studenten zonder diploma de school verlaten, trok de stad in het begin van de legislatuur 18 miljoen euro uit voor het urgentieplan A’REA UP, dat ze in 2022 nog verder uitrolt. In het Stedelijk Lyceum Lakbors in Deurne wierp de intense werking alvast vruchten af: In drie jaar tijd daalde het aantal schoolverlaters daar van 35% naar 20%, een daling van bijna de helft. “Zich uitschrijven is hier geen optie meer.”

  1. SUPPORTERSBLOG ANTWERP KAMPIOEN. Antwerp-spelers verlaten Grote Markt in open bus, juichende fans volgen hen

    SUPPORTERS­BLOG ANTWERP KAMPIOEN. Ant­werp-spe­lers verlaten Grote Markt in open bus, juichende fans volgen hen

    Gisteren kroonde Antwerp zich tot kampioen in de Belgische voetbalcompetitie. De stad kleurt vandaag dan ook helemaal rood en wit voor The Great Old. De eerste titel in 66 jaar wordt stevig gevierd door spelers en supporters. Een massa supporters verwelkomde de spelers op de Grote Markt na een boottocht op de Schelde en een ritje in een open bus. Momenteel worden ze gehuldigd op het stadhuis. Volg de supportersgekte hieronder op de voet.
    Antwerpen