“Wanneer loodsen we het Antwerpse openbaar vervoer de 21ste eeuw in?” Dat vraagt Vlaams parlementslid Imade Annouri (Groen) zich luidop af
Volledig scherm
“Wanneer loodsen we het Antwerpse openbaar vervoer de 21ste eeuw in?” Dat vraagt Vlaams parlementslid Imade Annouri (Groen) zich luidop af © Phootonews/KDS

Bijna 1 op 10 Antwerpse tram- en busritten in juli niet gereden: “Dramatischer dan Game of Thrones”

Antwerpen“Wanneer loodsen we het Antwerpse openbaar vervoer de 21ste eeuw in?” Dat vraagt Vlaams parlementslid Imade Annouri (Groen) zich luidop af nadat hij op het kabinet van minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) cijfers opvroeg over het aantal afgeschafte tram- en busritten in Antwerpen. In juli 2022 is bijna 1 op de 10 van de voorziene ritten niet gereden, zo blijkt.

 1. Maatpak nodig? Kleermaker Mark Van Hove komt naar je toegereden in zijn showroom op wielen
  Antwerpen

  Maatpak nodig? Kleermaker Mark Van Hove komt naar je toegereden in zijn showroom op wielen

  Een zithoek met donkerblauwe, velvet bankjes, een espressomachine en een koelkast met champagne of gin, aan de wand rekken met maatpakken, broeken en jassen: het is niet zomaar een mobilhome waarmee de Antwerpse kleermaker Mark Van Hove rondrijdt. Om in te spelen op de verwachtingen van de drukbezette man, wil hij met de Suits & Stitches-truck door het hele land rijden om maatpakken op te meten en te verkopen. “Dit is het ultieme samenspel van het gemak van online bestellen en de persoonlijke service die je in een winkel krijgt”, aldus Van Hove.
 2. Ouders van 8-jarig meisje reageren nadat jongeman haar in elkaar slaat op Antwerps pleintje: "Ongelofelijk dat hij alweer vrij rondloopt"
  PREMIUM

  Ouders van 8-jarig meisje reageren nadat jongeman haar in elkaar slaat op Antwerps pleintje: "Ongelofe­lijk dat hij alweer vrij rondloopt"

  “Ik snap niet dat die gast al op vrije voeten is.” Dat zeggen de ouders van het 8-jarig meisje dat woensdag op een Antwerps speelplein uit het niets in elkaar werd geslagen. De 21-jarige dader werd eerst opgepakt, maar nadien terug vrijgelaten. “Als hij niet in de cel behoort, dan wel in een instelling. Zo’n laffe daad kan je gewoonweg niet goedpraten.”