Biercafé Speciale Belge opende een eigen brouwerij.
Volledig scherm
Biercafé Speciale Belge opende een eigen brouwerij. © Speciale Belge

Biercafé Spéciale Belge opent eigen brouwerij: “Binnenkort tappen we biertjes rechtstreeks uit de tank”

AntwerpenIn het bekende biercafé Spéciale Belge Taproom op de site van PAKT in Antwerpen kan je nu ook biertjes van eigen makelij drinken: de eigenaars van Spéciale Belge Taproom openden er een eigen brouwerij. Hun bieren, met de naam #Tourist, maken de uitgebreide kaart met een honderdtal bieren, veelal van onbekendere huizen, nog een tikkeltje uitgebreider. “We brouwen zowel tripel, IPA als witbier, en dan weer een saison of stout. Zodra we een biertje gebrouwen hebben waar we 100% tevreden over zijn, krijgt het een eigen naam”, aldus de eigenaars van Spéciale Belge Taproom.

 1. Stadsbestuur ontvangt Antwerp Pride op stadhuis: “Pride laat de stad schitteren, de stad laat Pride schitteren”
  ANTWERP PRIDE

  Stadsbe­stuur ontvangt Antwerp Pride op stadhuis: “Pride laat de stad schitteren, de stad laat Pride schitteren”

  Antwerp Pride 2022 is nu volledig van start gegaan met een spetterend openingsfeest in OLT Rivierenhof - en een klein akkefietje met Liliane Saint-Pierre in de marge. Momenteel wordt de festivalsite op de Zuiderkaaien naarstig opgebouwd en alles in gereedheid gebracht voor de Parade op zaterdag. Maar eerst passeert het team achter Pride nog in het stadhuis voor een officieel bezoek.
 2. Rapper Para Turk dient minister Demir van repliek: “Ik heb jeugdige stommiteiten begaan, maar heb mij herpakt”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Rapper Para Turk dient minister Demir van repliek: “Ik heb jeugdige stommitei­ten begaan, maar heb mij herpakt”

  Rapper Para Turk kwam vorige week in opspraak nadat hij de voorwaarden van zijn enkelband had geschonden. Minister Zuhal Demir (N-VA) pleitte daarop om spaarzamer om te gaan met elektronische detentie voor een ‘laffe crimineel’ en een ‘stuk verdriet’. Para Turks advocaat vindt het onaanvaardbaar dat de minister een publiek oordeel velt over een individueel strafdossier. “Met dat Facebookbericht verlaagt ze zich tot politiek populisme. De rechters beslissen in eer en geweten over de stelselmatige vrijlating van mijn cliënt”, zegt hij.
 3. “Schiet dan, schiet dan!” En even later zien omwonenden hoe man (46) uit zijn auto strompelt en neerzijgt
  PREMIUM
  Antwerpen

  “Schiet dan, schiet dan!” En even later zien omwonenden hoe man (46) uit zijn auto strompelt en neerzijgt

  De man die maandagavond overleed op het De Coninckplein is de 46-jarige Eimert Wijnerman uit Lier. Geen onbekende voor het gerecht en dat geldt ook voor de 34-jarige Kurt V., die maandagavond kort na Eimerts dood werd gearresteerd voor een schietpartij in de Bredastraat. Hoe en of de twee incidenten met elkaar verband houden, wordt nog volop onderzocht, maar bewoners van de straat op de Antwerpse Dam werpen alvast hun licht op de kwestie. “Wat doen die biljetten van 50 euro op onze binnenplaats?”