Op maandag 6 december organiseren de vakbonden een nationale stakingsdag.
Volledig scherm
Op maandag 6 december organiseren de vakbonden een nationale stakingsdag. © Laenen

“Bied afval pas aan bij de volgende ophaling”: afvalophaling mogelijk verstoord door vakbondsactie maandag 6 december

AntwerpenOp maandag 6 december organiseren de vakbonden een nationale stakingsdag. De stad Antwerpen vraagt haar inwoners, die op die dag de huisvuilkar verwachten, om al hun afval pas aan de bieden bij de volgende ophaling.

 1. Nederlands bedrijf plant ‘grootste spelletjeshal van Europa’ in Antwerpen
  PREMIUM
  Antwerpen

  Nederlands bedrijf plant ‘grootste spelletjes­hal van Europa’ in Antwerpen

  Komt de ‘grootste spelletjeshal van Europa’ naar Antwerpen? Die kans zit er dik in. Want het Nederlandse Gamestate, dat in binnen- en buitenland grote arcadehallen uitbaat, heeft zijn zinnen gezet op de gelijkvloers- en kelderverdieping van cinemacomplex UGC. De plannen voor de ruim 3.000 vierkante meter grote locatie liggen klaar. Als het stadsbestuur een vergunning verleent, kan Gamestate Antwerpen er in principe dit voorjaar nog komen.
 2. Antwerpse wetenschappers onderzoeken belang van T-cellen voor immuniteit tegen hepatitis B
  Antwerpen

  Antwerpse wetenschap­pers onderzoe­ken belang van T-cellen voor immuniteit tegen hepatitis B

  Onderzoekers van de Universiteit Antwerpen hebben aangetoond dat mensen na een nieuwe hepatitis B-vaccinatie beter en sneller immuniteit opbouwen als ze al bepaalde vooraf bestaande witte bloedcellen bezitten. De rol van deze zogenaamde T-cellen, wellicht specifiek voor elk vaccin, kon met nieuwe technieken van artificiële intelligentie in kaart gebracht worden. De resultaten werden gepubliceerd in het prestigieuze tijdschrift eLife.