Simon De Vos vierde gisteren met de buurtbewoners de ‘Dag van het Safierpark’ in de Saffierstraat in Berchem.
Volledig scherm
Simon De Vos vierde gisteren met de buurtbewoners de ‘Dag van het Safierpark’ in de Saffierstraat in Berchem. © Klaas De Scheirder

Bewoners Saffierstraat blijven zich verzetten tegen verhoogde fietsostrade voor hun deur: “Dit prestigeproject druist lijnrecht tegen de huidige tijdsgeest in"

BerchemTegen 2023 zou de aanleg van het verhoogde stuk fietsostrade ter hoogte van de treinsporen in Berchem beginnen. Dit dik tegen de zin van de bewoners van de Saffierstraat, die daarmee hun wildtuinen aan de overkant van de straat zien verdwijnen. Om zich tegen het project te verzetten, schakelden ze experts is om de gevolgen voor de buurt te onderzoeken: “Een bioloog heeft ontdekt dat er meer dan 26 verschillende bijensoorten in de tuinen leven. Die fauna kan je toch niet laten verdwijnen?”

  1. IN BEELD. Zo hebt u hem nog nooit gezien: Bart De Wever speelt overtuigende gijzelnemer tijdens oefening van politie en brandweer: “Ik wil de burgemeester spreken!”

    IN BEELD. Zo hebt u hem nog nooit gezien: Bart De Wever speelt overtuigen­de gijzelne­mer tijdens oefening van politie en brandweer: “Ik wil de burgemees­ter spreken!”

    De Antwerpse politie en brandweer hebben woensdag een demonstratie in Antwerpen gegeven waarbij burgemeester Bart De Wever (N-VA) optrad als gijzelnemer. In de stad is een intense samenwerking ontstaan tussen politie en brandweer in de Casualty Extraction Rescue Teams (CE-RT). De voorbije maanden werden in die teams al honderden politie- en brandweermensen opgeleid.