Lokale politie Antwerpen
Volledig scherm
Lokale politie Antwerpen © PZ Antwerpen

Betrapte inbrekers proberen via dak aan politie te ontkomen

Een getuige verwittigde dinsdagnacht de politie omdat hij zag hoe twee mannen de deur van een bakkerij in de Kasteelpleinstraat forceerden en de zaak binnengingen. De politie was meteen ter plaatse. Er werd nazicht gedaan in de winkel en vastgesteld dat de twee verdachten via een dakraam probeerden te ontkomen.

Het snelleresponsteam trof de mannen aan op een plat dak ter hoogte van de Bervoetstraat. Eén van hen gaf zich gewillig over aan de politie, de tweede verdachte probeerde nog via een openstaand raam aan de politie te ontkomen, maar kon alsnog gevat worden. Beide mannen 45 en 33 jaar bleken gekend bij de politie. Eén van hen stond zelfs geseind voor verhoor in een dossier van politiezone Neteland (Antwerpse Kempen).

Beide mannen werden gearresteerd voor verder onderzoek. De kassa van de zaak bleek beschadigd en de mannen waren ook in het bezit van een koevoet. Mogelijk was er nog een derde verdachte betrokken bij de feiten die op de uitkijk stond. Die staat geseind.

  1. “Als dealer een paar duizend euro per week verdienen? Dan is de keuze voor zo’n Marokkaanse jongen snel gemaakt”
    PREMIUM

    “Als dealer een paar duizend euro per week verdienen? Dan is de keuze voor zo’n Marokkaan­se jongen snel gemaakt”

    “De Nederlanders zijn de “bad guys” in mijn boek. Door hun uit de hand gelopen gedoogbeleid zit Antwerpen nu met vooral Marokkaanse drugsbendes opgezadeld. Nederland was zo naïef te denken dat alleen de hippies op hun balkon wietplantjes zouden kweken. De drugssyndicaten zijn in het gat van het gedoogbeleid gesprongen en hebben Antwerpse clans meegetrokken.” Tot die conclusie komt de Nederlandse antropoloog Teun Voeten na twee jaar onderzoek. Zijn boek “Drugs. Antwerpen in de greep van de Nederlandse drugssyndicaten” is vandaag voorgesteld.