De El Fath-moskee in de Ranststraat in Borgerhout.
Volledig scherm
PREMIUM
De El Fath-moskee in de Ranststraat in Borgerhout. © Street View

Bestuurder moskee riskeert vijf jaar cel voor aanranding van drie meisjes: “Imam kreeg geld in ruil voor stilzwijgen”

AntwerpenGewezen ondervoorzitter Bachir B. van de moskee El Fath uit Borgerhout  wordt beschuldigd van de aanranding van 3 minderjarige meisjes en één minderjarige jongen tijdens de lessen Arabisch in de moskee. De aanklager vorderde vrijdag vijf jaar cel tegen de 65-jarige man. De zaak kwam aan het licht toen de imam van de moskee een gsm-filmpje maakte terwijl Bachir B. een 11-jarig meisje tegen de muur duwde en haar betastte. De imam staat mee terecht omdat hij het meisje niet ter hulp was geschoten.

 1. “Zijn vrouw diende klachten in om een betere scheidingsdeal te regelen.” Rachid riskeert 18 maanden voor twijfelachtige klachten van intrafamiliaal geweld
  PREMIUM
  Antwerpen

  “Zijn vrouw diende klachten in om een betere scheidings­deal te regelen.” Rachid riskeert 18 maanden voor twijfelach­ti­ge klachten van intrafami­li­aal geweld

  Rachid L. moest zich vandaag tegen een hele resem beschuldigingen verdedigen. Gedurende een stormachtige huwelijksperiode van 11 jaar zou hij zowel zijn kinderen als zijn vrouw geregeld hebben geslagen en zijn vrouw zelfs een keer tegen haar wil hebben vastgehouden. Grotendeels overdreven, volgens zijn advocaat, die stelt dat echtgenote Hassna veel klachten indiende met het oog op persoonlijk gewin. “Zelfs de advocate van de kinderen vertelde dat de geloofwaardigheid van mevrouw in het gedrang is gekomen.
 2. Internationaal modecongres lokt grote namen naar UA: “Dit zet Antwerpen als modestad op de kaart”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Internatio­naal modecon­gres lokt grote namen naar UA: “Dit zet Antwerpen als modestad op de kaart”

  Zijn mediaprésence is beperkt, maar voor het driedaags congres ‘Responsible Fashion Series ‘ in Antwerpen maakte wereldvermaard designer Walter van Beirendonck een uitzondering. Samen met andere kopstukken van de industrie boog hij zich vandaag over de vraag hoe een van de meest vervuilende industrieën duurzamer kan evolueren: “Een t-shirt van 5 euro, dat kan toch niet?”