Volledig scherm
© PZ Antwerpen

Bestuurder gepakt onder invloed van drugs: rijbewijs vijftien dagen kwijt

Het verkeersondersteuningsteam en het wijkteam van de regio West van de lokale politie hebben dinsdag samen een actie gehouden waarbij ze actief toezicht hebben gehouden op het verkeer.

Acht bestuurders kregen een gas-boete voor parkeerinbreuken, twaalf voertuigen reden door het rode verkeerslicht, ook één voetganger negeerde het rode stoplicht.

Drie voertuigen reden rond met een verlopen keuring. Drie andere bestuurders reden over de witte doorlopende lijn. En dan was er nog een voertuig waarvan de kentekenplaat niet meer leesbaar was.

De politie is ook een voertuig achterna gereden dat geen gebruik maakte van de richtingaanwijzer. De bestuurder van die auto vertoonde uiterlijke kenmerken van druggebruik. Er werd een speekseltest en -analyse gedaan. Aangezien de resultaten positief waren, werd het rijbewijs van die bestuurder onmiddellijk voor vijftien dagen ingetrokken.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Elf rijbewijzen ingetrokken bij WODCA-controle

    Elf rijbewij­zen ingetrok­ken bij WOD­CA-controle

    De politie Antwerpen heeft zaterdagnacht op verschillende plaatsen een WODCA-controle gehouden. Op het Sint-Jansplein werden 625 voertuigen gecontroleerd en daarvan testten 23 bestuurders positief op drank of drugs. Zestien bestuurders hadden te veel gedronken en zeven bestuurders waren onder invloed van drugs. Elf bestuurders moesten hun rijbewijs voor vijftien dagen inleveren. De politie stelde verder ook nog negentien processen-verbaal op voor het niet in orde zijn met de boorddocumenten, het niet dragen van de veiligheidsgordel en het rijden zonder rijbewijs. Tijdens de controle werd ook nog één wildplasser betrapt. Die kreeg een GAS-boete.
  2. Drugsdealer opgepakt in Nationalestraat

    Drugsdea­ler opgepakt in Nationale­straat

    De politiezone Antwerpen heeft een drugsdealer opgepakt nadat agenten een klant waren gevolgd die cannabis ging kopen. De politiepatrouille kreeg eerst een man in de gaten die duidelijk onder invloed was. Ze volgden hem en zagen de man binnengaan in een pand in de Nationalestraat. Enkele minuten later kwam de man weer naar buiten en werd hij gecontroleerd door het drugsondersteuningsteam. Hij bleek net wat cannabis gekocht te hebben. Daarop kreeg de politie de toelating om een huiszoeking te doen in het pand. De speurders vonden daar, naast een hoeveelheid cannabis, ook cocaïne, MDMA, hasj, xtc en een grote som geld. De aanwezige dealer (30) is opgepakt en de onderzoeksrechter plaatste hem onder aanhoudingsmandaat. Het geld en de drugs zijn in beslag genomen. De betrapte klant van de dealer kreeg een minnelijke schikking voorgesteld.