Volledig scherm
© PZ Antwerpen

Bestuurder gepakt onder invloed van drugs: rijbewijs vijftien dagen kwijt

Het verkeersondersteuningsteam en het wijkteam van de regio West van de lokale politie hebben dinsdag samen een actie gehouden waarbij ze actief toezicht hebben gehouden op het verkeer.

Acht bestuurders kregen een gas-boete voor parkeerinbreuken, twaalf voertuigen reden door het rode verkeerslicht, ook één voetganger negeerde het rode stoplicht.

Drie voertuigen reden rond met een verlopen keuring. Drie andere bestuurders reden over de witte doorlopende lijn. En dan was er nog een voertuig waarvan de kentekenplaat niet meer leesbaar was.

De politie is ook een voertuig achterna gereden dat geen gebruik maakte van de richtingaanwijzer. De bestuurder van die auto vertoonde uiterlijke kenmerken van druggebruik. Er werd een speekseltest en -analyse gedaan. Aangezien de resultaten positief waren, werd het rijbewijs van die bestuurder onmiddellijk voor vijftien dagen ingetrokken.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zoekactie gestart naar mogelijk voertuig en slachtoffer in Lobroekdok

    Zoekactie gestart naar mogelijk voertuig en slachtof­fer in Lobroekdok

    De hulpdiensten zijn dinsdagavond opgeroepen voor een reddingsactie te water ter hoogte van het Lobroekdok. “We zoeken op het Lobroekdok inderdaad naar een auto en eventueel ook een slachtoffer”, zegt Wouter Bruyns van de politie Antwerpen. “Een getuige verwittigde de hulpdiensten dat hij vanop de snelweg een voertuig had zien drijven op het water. Onze mensen zijn samen met de brandweer meteen ter plaatse gegaan. Ter plaatse waren er inderdaad aanwijzingen dat er mogelijk een wagen in het dok is terechtgekomen. De brandweer is samen met de politie een zoekactie gestart.”