Volledig scherm
© PZ Antwerpen

Bestuurder gepakt onder invloed van drugs: rijbewijs vijftien dagen kwijt

Het verkeersondersteuningsteam en het wijkteam van de regio West van de lokale politie hebben dinsdag samen een actie gehouden waarbij ze actief toezicht hebben gehouden op het verkeer.

Acht bestuurders kregen een gas-boete voor parkeerinbreuken, twaalf voertuigen reden door het rode verkeerslicht, ook één voetganger negeerde het rode stoplicht.

Drie voertuigen reden rond met een verlopen keuring. Drie andere bestuurders reden over de witte doorlopende lijn. En dan was er nog een voertuig waarvan de kentekenplaat niet meer leesbaar was.

De politie is ook een voertuig achterna gereden dat geen gebruik maakte van de richtingaanwijzer. De bestuurder van die auto vertoonde uiterlijke kenmerken van druggebruik. Er werd een speekseltest en -analyse gedaan. Aangezien de resultaten positief waren, werd het rijbewijs van die bestuurder onmiddellijk voor vijftien dagen ingetrokken.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. PVDA schiet in ‘De Grote Colère’ en lost minimumpensioen van 1.500 euro niet

  PVDA schiet in ‘De Grote Colère’ en lost minimumpen­si­oen van 1.500 euro niet

  In Antwerpen heeft PVDA vrijdagavond haar nationale nieuwjaarsreceptie gehouden in aanwezigheid van een duizendtal leden en sympathisanten. De uiterst linkse partij trapte er haar voorjaarscampagne af rond de mars ‘De Grote Colère’ - op 1 maart - en partijvoorzitter Peter Mertens trok van leer tegen het huidige ‘vechtfederalisme’ en stelde dat PVDA de strijd voor een minimumpensioen van 1.500 euro netto na veertig jaar werken zal blijven voeren tot het gerealiseerd raakt.
 2. Choreograaf en acteur Junes Lazaar (32), van Patser naar Buurtpolitie: “Het blijft knokken. Een auto kan ik nog altijd niet kopen”
  PREMIUM

  Choreo­graaf en acteur Junes Lazaar (32), van Patser naar Buurtpoli­tie: “Het blijft knokken. Een auto kan ik nog altijd niet kopen”

  Twee jaar geleden was hij nog één van de patsers in, jawel, Patser. Vandaag staat danser en choreograaf Junes Lazaar (32) aan de andere kant van de wet als aspirant-flik in De Buurtpolitie. “Op weg naar de basketbaltraining reed ik voorbij een zaal en ik hoorde de oldschool hiphop waar ik van hield. Mijn hart sloeg sneller en ik liep naar die zaal. Daar werd gedànst, breakdance, ik was er meteen gek van.”