De Bisschoppenhoflaan in Deurne
Volledig scherm
De Bisschoppenhoflaan in Deurne © Google Maps

Bestuurder blokkeert rijbaan om even naar de krantenwinkel te gaan

AntwerpenEnkele wijkteams van de politie hebben woensdag een verkeersactie gehouden in Deurne. Er werden in totaal 19 boetes uitgedeeld.

 1. Nieuw fenomeen in Antwerpen: Drillrappers pronken met geweld in video’s en scoren punten met overvallen en steekpartijen
  PREMIUM
  Antwerpen

  Nieuw fenomeen in Antwerpen: Drillrap­pers pronken met geweld in video’s en scoren punten met overvallen en steekpar­tij­en

  Antwerpen heeft sinds deze zomer af te rekenen met een nieuw fenomeen: drillrappers. Dat zijn (minderjarige) jongeren die in videoclips pronken met geweld en oproepen om winkels te beroven, overvallen te plegen en tegenstrevers neer te steken. Voor elk feit verdien je punten. Op sociale media houden de drillrappers hun scoreborden dag-na-dag bij. De Antwerpse politie zit bovenop het fenomeen om elke escalatie te voorkomen. In Nederland vielen al verschillende doden bij confrontaties tussen drillrapgroepen.
 1. Antwerpse buschauffeurs boos over “barslechte” verkeerssituatie Rooseveltplaats: “We worden er weggepest”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Antwerpse buschauf­feurs boos over “barslechte” verkeerssi­tu­a­tie Roosevelt­plaats: “We worden er weggepest”

  Ze zijn het beu, de buschauffeurs van De Lijn die in de omgeving van de Antwerpse Franklin Rooseveltplaats rondtuffen. Sinds de heraanleg van het plein loopt het verkeer er hopeloos vast. Gevolg: bussen lopen tot een kwartier vertraging op. “Aangekomen op ons eindpunt hebben we geen tijd voor meer voor een boterham. Zelfs niet voor een plaspauze.” Mobiliteitsschepen Koen Kennis hoopt dat het aanpassen van de lichtenregeling in de omgeving soelaas biedt.