Volledig scherm
Bervoetstraat © Antwerpen Lokaal

Bervoetstraat wordt schoolstraat

De Bervoetstraat in Antwerpen zal op vraag van de Sint-Ludgardis Basisschool een schoolstraat worden. Een schoolstraat is een straat nabij een onderwijsinstelling waar gemotoriseerd verkeer tijdens bepaalde uren niet toegelaten is. Momenteel zijn er 15 schoolstraten in de stad Antwerpen, de Bervoetstraat is nummer 16.

Vanaf 23 september, maandag dus, is Antwerpen een schoolstraat rijker. Dat gebeurde op vraag van de Sint-Ludgardisschool, omdat er veel verkeer door de smalle straat rijdt. Zo hoopt men de verkeersveiligheid voor leerlingen en buurtbewoners te verbeteren. Een nadarhek, dat ter hoogte van de Terninckstraat geplaatst wordt, zal de straat vanaf 23 september afsluiten voor inrijdend gemotoriseerd verkeer aan het begin en het einde van de schooldag. De toegang is verboden op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8 tot 8.30 uur en van 15.15 tot 15.35 uur, en op woensdag van 8 tot 8.30 uur en van 12 tot 12.20 uur. Wagens die geparkeerd staan in de schoolstraat kunnen altijd stapvoets de Bervoetstraat uitrijden.

Proefproject

Het gaat wel nog maar over een proefproject, dat zes maanden zal duren. In die periode wordt gekeken of het afsluiten van de schoolstraat geen te grote gevolgen heeft voor de omliggende straten. “Maar ook op het vlak van engagement van de school is er evaluatie nodig, want dit vraagt inzet van vrijwilligers”, zegt het kabinet Kennis. “Is die inzet gegarandeerd en permanent? In het geval van Sint-Ludgardis lijkt dit geen probleem te zijn, want vorige week zijn 9 mensen vrijwillig een 3 uur durende opleiding van ‘gemachtigd toezichter’ gaan volgen bij de politie.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Dronken bestuurder beschadigt tramhalte en laat auto achter

  Dronken bestuurder beschadigt tramhalte en laat auto achter

  Een dronken bestuurder (26) heeft zaterdagnacht lelijk huisgehouden op de Turnhoutsebaan. De man verloor de controle over het stuur van zijn wagen en beschadigde een gevel en daarna ramde hij een tramhalte. Het voertuig van de man geraakte zwaar beschadigd en was niet echt meer rijvaardig. Daarop besloot de man dan maar de benen te nemen in de richting van de Stenenbrug. Een interventiepatrouille kon de man oppakken. Hij ontkende elke betrokkenheid, maar agenten vonden de autosleutels van de wagen langs de vluchtroute die de man had genomen. Omdat hij zich agressief gedroeg en weigerde om een ademtest af te leggen, pakte de politie de bestuurder op voor openbare dronkenschap. Zijn rijbewijs werd ingetrokken.
 2. Politie betrapt acht illegalen bij controle in Stuivenbergwijk

  Politie betrapt acht illegalen bij controle in Stuiven­berg­wijk

  Het wijkteam van de lokale politie Antwerpen heeft vrijdag tijdens een controleactie op het Duinplein acht illegalen betrapt. De controle kwam er naar aanleiding van overlast die al geruimde tijd gemeld wordt. De controle was vooral gericht op een horecazaak, maar ook de 35 personen die op het plein zelf aanwezig waren werden gecontroleerd. Daarvan bleken er dus acht illegaal in ons land te verblijven. Een van hen was minderjarig. Een andere aanwezige kreeg een pv voor drugsbezit. Ook vijf foutparkeerders werden op de bon geslingerd.
 3. Drukke zaterdagnamiddag voor winkeldief: man wordt opgepakt na vierde winkeldiefstal

  Drukke zaterdagna­mid­dag voor winkeldief: man wordt opgepakt na vierde winkeldief­stal

  Het team winkeldiefstallen van de politie Antwerpen merkte zaterdag een verdachte man op tijdens hun toezicht op de Meir. De inspecteurs zagen hoe de man in een kledingzaak een jas in zijn rugzak en verliet de winkel zonder te betalen. De politie pakte de 28-jarige man en kwam tot de vaststelling dat hij al flink aan de slag was geweest want er zaten nog gestolen producten in zijn rugzak. Alles samen ging het om een buit van meer dan 300 euro. Hij had ook nog een kniptang op zak.