Volledig scherm
PREMIUM
© Benoit De Freine

Berchem Sport na heisa rond verplicht naakt douchen: “Nog geen definitieve beslissing, maar commotie mag nu wel stoppen”

In december blikken we in 19 verhalen terug op 2019 in de regio Antwerpen. Midden november stond Berchem Sport ongewild in het oog van de storm. Jeugdtrainer en vader Mohamed Achahbar vond het niet kunnen dat zijn spelertjes verplicht werden naakt te douchen. “Elk kind moet kunnen doen waar hij of zij zich goed bij voelt”, vond de trainer. “Door hier een zo’n heisa van te maken creëer je schaamte”, vond de jeugdvoorzitter van de club.

Wat volgde, was een waar moddergevecht tussen jeugdvoorzitter Dirk Lambrechts en de bewuste trainer. Lambrechts verweet de trainer dat hij zijn ploeg niet in de hand kon houden en dat heel wat andere ploegen klaagden over een gebrek aan respect op tornooien. Bovendien zat het Lambrechts diep dat de trainer het verhaal in het lang en het breed uitspeelde in de media “terwijl we er intern een gesprek over zouden voeren.” Ook zou de regel die stelt dat voetballertjes naakt moeten douchen al 12 jaar in het interne reglement zijn opgenomen. “Nieuwe regel? Maar meneer, die bestaat al 12 jaar”, zei de jeugdvoorzitter. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Antwerpse Chinezen vieren belangrijkste feestdag maar zitten met gedachten bij landgenoten in China en het coronavirus

    Antwerpse Chinezen vieren belangrijk­ste feestdag maar zitten met gedachten bij landgeno­ten in China en het coronavi­rus

    Overal ter wereld vieren Chinezen op 25 januari het Chinese nieuwjaar. Met de traditionele drakendans en heel wat tromgeroffel en vele knallen wordt het jaar van de Rat gevierd. Ook in de Chinese wijk in Antwerpen was dat het geval. Nieuwjaar is voor de Chinese gemeenschap het belangrijkste feest van het jaar maar dat feest wordt deze keer toch wat overschaduwt door het coronavirus.