De bendeleider Davit Berisa hield van reizen.
Volledig scherm
PREMIUM
De bendeleider Davit Berisa hield van reizen. © rv

Bendeleider verdient 65.000 euro per week maar krijgt toch OCMW-uitkering

Een 45-jarige Kroatische bendeleider krijgt 10 jaar cel voor drugs- en wapenhandel, invoer van vals geld, sigarettensmokkel, mensenhandel en de organisatie van een liquidatie. Alsof dat nog niet genoeg opbracht, kreeg de man maandenlang een leefloon van het OCMW en gedurende twee jaar een invaliditeitsuitkering van 1.500 euro per maand.   Hoe kon hij anders zijn reisjes naar Dubai, Italië en Monaco betalen? 

  1. Kinderwens vzw opent Antwerpse afdeling: “Nog te weinig aandacht voor verdriet van mensen die geen kind kunnen krijgen”

    Kinderwens vzw opent Antwerpse afdeling: “Nog te weinig aandacht voor verdriet van mensen die geen kind kunnen krijgen”

    Naar aanleiding van moederdag - in Antwerpen op 15 augustus - lanceert Kinderwens vzw een nieuw Kinderwensteam dat zich in de provincie Antwerpen zal buigen over de vragen van Antwerpenaren met een kinderwens. Het team bestaat uit een psychologe, een seksuologe, een vroedvrouw en een diëtiste. “Ondanks alle goede bedoelingen en kaarsjes die gebrand worden, voel je je als wensouder soms heel eenzaam”, klinkt het.
  2. Antwerpse adviesraad niet te spreken over ‘paniekerige communicatie’ coronamaatregelen: “Geef horeca en winkels inspraak”

    Antwerpse adviesraad niet te spreken over ‘paniekeri­ge communica­tie’ coronamaat­re­ge­len: “Geef horeca en winkels inspraak”

    De Beleidsadviesraad, een adviesorgaan van de stad Antwerpen waarin het economische middenveld vertegenwoordigd is, is niet te spreken over de “paniekerige communicatie en een aanpak in fases of per zone” van de meest recente coronamaatregelen. Die hebben een grote impact op de retail en horeca, klinkt het, en zijn dus nefast voor ondernemers. De adviesraad wil in de toekomst betrokken worden bij het nemen van maatregelen.