Een ongeval in de Kennedytunnel. Dankzij de slagbomen kan de tunnel straks snel afgesloten worden én kunnen hulpdiensten makkelijker hun werk doen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een ongeval in de Kennedytunnel. Dankzij de slagbomen kan de tunnel straks snel afgesloten worden én kunnen hulpdiensten makkelijker hun werk doen. © Marc De Roeck

Belangrijkste Antwerpse tunnels krijgen slagbomen: “Barrières aan de Craeybeckxtunnel zijn liefst 14 meter lang”

AntwerpenDe Kennedytunnel onder de Schelde, de Craeybeckxtunnel op de E19 en de Tijsmanstunnel in de Antwerpse haven krijgen nog dit jaar slagbomen. Op die manier kunnen de tunnels snel afgesloten worden bij incidenten zoals brand én kunnen hulpdiensten makkelijker hun werk doen. In de Beverentunnel in het havengebied zijn de nieuwe slagbomen al een feit. Opvallend: omdat de slagbomen verschillende rijstroken overbruggen, zijn ze bijzonder groot. De barrières aan de Craeybeckxtunnel zijn liefst 14 meter lang.

  1. “Een kinderfietske, drie punten”: burgerbeweging steekt draak met Bart De Wever en Koen Kennis in cynisch filmpje
    ANTWERPEN

    “Een kinder­fiets­ke, drie punten”: burgerbewe­ging steekt draak met Bart De Wever en Koen Kennis in cynisch filmpje

    “Een kinderfietske, drie punten, een skaterke, vijf punten, een rollator met een oud madammeke, vier punten.” De burgerbeweging ‘Pak ze aan, de Turnhoutsebaan’ plaatste een ludiek maar cynisch filmpje online van burgemeester Bart De Wever (N-VA) en mobiliteitsschepen Koen Kennis (N-VA) die autootje spelen op een speelmat. “Pijnlijk vast te stellen dat bevoorrechte positie van autoverkeer nooit in vraag wordt gesteld.”