Sinds zondag ligt de bazin van café Den Engel op de Antwerpse Grote Markt aan de beademing in het ziekenhuis.
Volledig scherm
PREMIUM
Sinds zondag ligt de bazin van café Den Engel op de Antwerpse Grote Markt aan de beademing in het ziekenhuis. © RV/Bart Leye

Bekendste cafébazin van Antwerpen ligt in ziekenhuis met corona: “Heb mijn kleinkinderen moeten beloven dat ik erdoor zou komen”

AntwerpenZe dacht het coronavirus wel eventjes thuis uit te zweten. Maar toen kreeg Linda Van Heymbeeck (67) 40 graden koorts en raakte ze in ademnood. Sinds zondag ligt de bazin van café Den Engel — de bekendste kroeg van Antwerpen — aan de beademing in het ziekenhuis. “Echt waar, ik ben nog nooit zó ziek geweest.”

  1. Delhaize Museumstraat houdt als een van de laatste winkels nog wel de deuren dicht: “Alleen naïevelingen geloven wat ons nu wordt beloofd”
    PREMIUM

    Delhaize Museum­straat houdt als een van de laatste winkels nog wel de deuren dicht: “Alleen naïevelin­gen geloven wat ons nu wordt beloofd”

    “Te koop: meer dan 9.000 werknemers.” De boodschap hangt boven een rij winkelkarretjes die de ingang van de Delhaize-winkel Hippodroom op het Antwerpse Zuid blokkeert. Het filiaal in de Museumstraat was één van de twee Vlaamse Delhaize-winkels die donderdag nog wél gesloten bleef, na de massale staking van de voorbije weken. “De directie wil de winkel toch openen, maar er ligt binnen bijna niets meer.”
    Antwerpen