Volledig scherm
Sfeerbeeld op een vorig event in De Shop Antwerpen. © rv

Bekende club uit Ibiza geeft eerste evenement in De Shop na sluiting

Discotheek Pacha uit Ibiza geeft de aftrap in de heropende evenementenzaal De Shop aan de Rijnkaai. Voor de gelegenheid haalt de organisatie achter de club de Duitse deejay Claptone naar Antwerpen. De Shop en drie andere nachtclubs op de site waren een tijdlang gesloten door aanhoudende overlast.

Eind maart werden De Shop en de clubs Vaag, Lima en Roxy aan de Rijnkaai tijdelijk gesloten op advies van de veiligheidsdiensten van de stad. Aan de basis lag voornamelijk aanhoudende overlast zoals lawaai, parkeeroverlast en vandalisme van de bezoekers. Een kleine maand later besliste het stadsbestuur dat de zaken de deuren terug mochten openen, op voorwaarde dat bezoekers de parkeerplaatsen aan de Waagnatie zouden gebruiken en dat de bewakingsmensen van de clubs ook op straat een oogje in het zeil zouden houden.

De andere clubs draaien intussen al enkele weken terug op volle toeren, dit weekend opent ook De Shop opnieuw de deuren. De bekende discotheek Pacha in Ibiza nodigt de Duitse deejay Claptone uit op haar wereldtoer. Naast Claptone, steevast verscholen achter zijn Venetiaans carnavalsmasker, spelen ook Taao Kross, Julian Cross, Double Pleasure, Delafino, B2B Sound System en Shahrooz ten dans.

Tickets kosten 24,50 euro.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Motorrijder (60) uit Kalmthout levensgevaarlijk gewond na aanrijding door dronken automobilist

    Motorrij­der (60) uit Kalmthout levensge­vaar­lijk gewond na aanrijding door dronken automobi­list

    Een zestigjarige motorrijder uit Kalmthout is zondagochtend levensgevaarlijk gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Italiëlei. Op het kruispunt van de Ankerrui en de Cassiersstraat werd de motorrijder gegrepen door een auto. Net op dat kruispunt stond een patrouilleploeg van de politie die meteen de medische hulpdiensten verwittigden en het kruispunt veilig stelden. De automobilist, een 22-jarige man van vreemde origine, kon ter hoogte van de Paardenmarkt staande gehouden worden. De man legde een positieve ademtest af. De man is bestuurlijk aangehouden en zal na zijn ontnuchtering door de politie verhoord worden. De politie heeft een verkeersdeskundige aangesteld om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.
  2. Dronken bestuurder maakt het bont

    Dronken bestuurder maakt het bont

    Een dronken bestuurder heeft vrijdagavond voor de nodige verkeershinder gezorgd. De man kwam uit de Vondelstraat gereden en sloeg de Van Maerlantstraat in. Hij beschadigde daarbij twee geparkeerde voertuigen. Daarop week hij uit naar links om dan in aanrijding te komen met een tegenligger. Het voertuig van de 43-jarige bestuurder belandde uiteindelijk dwars over het kruispunt. Zijn wagen moest getakeld worden. De bestuurder legde een positieve ademtest af.