Sfeerbeeld op een vorig event in De Shop Antwerpen.
Volledig scherm
Sfeerbeeld op een vorig event in De Shop Antwerpen. © rv

Bekende club uit Ibiza geeft eerste evenement in De Shop na sluiting

Discotheek Pacha uit Ibiza geeft de aftrap in de heropende evenementenzaal De Shop aan de Rijnkaai. Voor de gelegenheid haalt de organisatie achter de club de Duitse deejay Claptone naar Antwerpen. De Shop en drie andere nachtclubs op de site waren een tijdlang gesloten door aanhoudende overlast.

Eind maart werden De Shop en de clubs Vaag, Lima en Roxy aan de Rijnkaai tijdelijk gesloten op advies van de veiligheidsdiensten van de stad. Aan de basis lag voornamelijk aanhoudende overlast zoals lawaai, parkeeroverlast en vandalisme van de bezoekers. Een kleine maand later besliste het stadsbestuur dat de zaken de deuren terug mochten openen, op voorwaarde dat bezoekers de parkeerplaatsen aan de Waagnatie zouden gebruiken en dat de bewakingsmensen van de clubs ook op straat een oogje in het zeil zouden houden.

De andere clubs draaien intussen al enkele weken terug op volle toeren, dit weekend opent ook De Shop opnieuw de deuren. De bekende discotheek Pacha in Ibiza nodigt de Duitse deejay Claptone uit op haar wereldtoer. Naast Claptone, steevast verscholen achter zijn Venetiaans carnavalsmasker, spelen ook Taao Kross, Julian Cross, Double Pleasure, Delafino, B2B Sound System en Shahrooz ten dans.

Tickets kosten 24,50 euro.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Failliet Antwerps horeca-icoon ‘De Groote Witte Arend’ zoekt overnemer: “Wie nu toehapt, kan maandag al beginnen”
  PREMIUM

  Failliet Antwerps horeca-icoon ‘De Groote Witte Arend’ zoekt overnemer: “Wie nu toehapt, kan maandag al beginnen”

  De Antwerpse handelsrechtbank heeft donderdag officieel het faillissement uitgesproken van De Groote Witte Arend, de iconische brasserie in de Reyndersstraat in Antwerpen. De curator heeft veilingbureau Hammertime aangeduid om een overnemer te zoeken. “De zaak is door het faillissement vrij van schulden. Wie dit weekend toehapt, kan in principe maandag, bij de heropstart van de horeca, beginnen.”
 1. Horeca Vlaanderen-topman Matthias De Caluwe rekent op de ‘goodwill’ van de Vlaming: “Als de mensen massaal wegblijven, gaan we sowieso kopje onder”
  PREMIUM

  Horeca Vlaanderen-top­man Matthias De Caluwe rekent op de ‘goodwill’ van de Vlaming: “Als de mensen massaal wegblijven, gaan we sowieso kopje onder”

  Familieman, voetbaldier, horecabeest. Kapellenaar Matthias De Caluwe, de CEO van Horeca Vlaanderen, is een man met vele gezichten. Maar de voorbije maanden kreeg toch vooral de zwaar getroffen horecasector zijn volle aandacht. Nee, de toekomst ziet er niet eenvoudig uit. Knap lastig, zelfs. Toch ziet De Caluwe - eeuwig optimist die hij is - een sprankeltje hoop. “Als de juiste steunmaatregelen er komen, uiteraard. Maar ook als u en ik een reddingsboei gooien. Door niet massaal weg te blijven, dus.”
 2. Luc Van der Kelen maakt eerste balans op: “Nooit dichter bij de dood gevoeld dan in dit virussenseizoen”

  Luc Van der Kelen maakt eerste balans op: “Nooit dichter bij de dood gevoeld dan in dit virussen­sei­zoen”

  Een griepje. Paniekzaaierij. Ik hoor het Maggie nog zeggen, helemaal in het begin van de epidemie. Begin maart, toen keken we nog verwonderd naar wat er gebeurde in Wuhan in China of in Bergamo. Maar die Chinezen, dat leeft met miljoenen op een vierkante meter, en ordelijk bestuur, zullen de Italianen het ooit leren? Velen dachten er zo over, toen we haast letterlijk overvallen werden door het virus.
 3. Echt Antwaarps Teater moet stoppen door coronacrisis: “We zijn moegestreden en uitgeput”

  Echt Antwaarps Teater moet stoppen door coronacri­sis: “We zijn moegestre­den en uitgeput”

  Net voor het veertigste theaterseizoen van het Echt Antwaarps Teater moeten Ruud De Ridder en zijn vrouw Nicole Laurent vervroegd het theatergordijn definitief sluiten. Door de coronacrisis en het verplicht stopzetten van alle culturele evenementen liepen de kosten te hoog op. “Het is met pijn in het hart dat wij afscheid van jullie moeten nemen maar het kan niet anders. Onze fut en moed is weg.”