Imade Annouri (Groen) hekelt het gebrek aan een doortastend coronabeleid van het college.
Volledig scherm
PREMIUM
Imade Annouri (Groen) hekelt het gebrek aan een doortastend coronabeleid van het college. © Photo News

Begrotingsdebat in gemeenteraad: oppositie hekelt gebrek aan ambitie om Antwerpenaren door coronacrisis te helpen

AntwerpenZonder ongelukken keurt de gemeenteraad dinsdag de bijsturingen in de Antwerpse meerjarenbegroting meerderheid tegen oppositie goed. De coronapandemie domineerde de tussenkomsten op de eerste avond van de debatten. Algemene teneur bij de vier oppositiepartijen: het college toont veel te weinig ambitie om de weerslag van corona op te vangen.

 1. Drie vermoedelijke uithalers opgepakt in Antwerpse haven nadat ze drugs niet vonden
  Antwerpen

  Drie vermoede­lij­ke uithalers opgepakt in Antwerpse haven nadat ze drugs niet vonden

  In de Antwerpse haven zijn vorige week drie vermoedelijke uithalers van drugs opgepakt nadat ze waren betrapt op het binnendringen van een haventerrein. Dat schrijven Gazet Van Antwerpen en Het Nieuwsblad woensdag en het Antwerpse parket bevestigt de feiten. De drie slaagden er wel niet om de drugs te lokaliseren die ze allicht moesten meenemen. De politie vond achteraf wél 400 kilo cocaïne in een opslagplaats.
 2. Het blijft stil in testdorp Spoor Oost, ondanks smeekbede van Bart De Wever: “Werk mee, we doen dit niet om de mensen te pesten”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Het blijft stil in testdorp Spoor Oost, ondanks smeekbede van Bart De Wever: “Werk mee, we doen dit niet om de mensen te pesten”

  6.500 personen uit twee Antwerpse, voornamelijk joodse, wijken werden dit weekend verwacht in testdorp Spoor Oost. 1.098 personen uit die wijken kwamen opdagen. De dringende oproep van de stad viel dus toch deels in dovemansoren. Tot ontzetting van velen moest de politie zaterdag twee keer op dezelfde dag een bijeenkomst in een synagoge stilleggen. En dat terwijl het coronavirus, en ook de Britse variant, steeds sneller aan terrein wint. Twee Antwerpse scholen werden dit weekend gesloten na een uitbraak. “Als men naar een golf van antisemitisme wil gaan, moet men zo verder doen", liet burgemeester De Wever vallen.
 3. Lugubere expo ‘Real Bodies’ in Antwerps Sportpaleis verlengd
  Antwerpen

  Lugubere expo ‘Real Bodies’ in Antwerps Sportpa­leis verlengd

  Sinds de opening midden december bezochten al meer dan 25.000 bezoekers de spraakmakende expo ‘Real Bodies’, met naast 20 perfect bewaarde menselijke lichamen een deel van de grootste penissencollectie ter wereld. Omdat de belangstelling blijft aanhouden, is de expo in het Hospitality Center in het Antwerpse Sportpaleis verlengd tot en met pinkstermaandag 24 mei. Normaal liep ‘Real Bodies’ tot 21 februari.
 1. Juffen en meesters bezorgen rapporten bij leerlingen
  Play

  Juffen en meesters bezorgen rapporten bij leerlingen

 2. Stoep open voor werkzaamheden? Dat gebeurt straks minder vaak
  Play

  Stoep open voor werkzaamhe­den? Dat gebeurt straks minder vaak