Illustratiebeeld: Kunst in het Middelheimpark.
Volledig scherm
Illustratiebeeld: Kunst in het Middelheimpark. © Henk Deleu

Begeleide wandeling gidst je langs kunstwerken Rodin en Panamarenko in Middelheimpark

Het Middelheimpark in Ekeren organiseert in september een begeleide wandeling tussen de imposante beelden van ondermeer Rodin en Panamarenko. 

Het Middelheimpark heeft ondertussen een legendarische reputatie als openluchtmuseum voor beeldhouwkunst. Je vindt er een unieke collectie van meer dan 300 werken, kunst van Rodin tot heden. Het Middelheimpark pronkt verder nog met een mooi kasteeltje, het Documentatiecentrum Burgemeester Lode Craeybeckx en het Braempaviljoen.

In september staat een rondleiding op het menu tussen de imposante beelden van Auguste Rodin, Rik Wouters, Henry Moore, Ossip Zadkine, Giacomo Manzu, Juan Muñoz, Panamarenko en tal van andere gerenommeerde beeldhouwers. Uiteraard maak je ook kennis met meer recente aanwinsten, zoals het werk van Kati Heck, een hedendaagse Antwerpse kunstenares.

De wandeling start op woensdag 18 september om 14 uur aan de toegangspoort ter hoogte van Middelheimlaan 61 en duurt 2 uur. Deelname kost 3 euro. Reserveren kan bij het onthaal van JC 't Velt in de Veltwijcklaan.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Uniek zitsysteem Poule en Poulette blijkt visionair te zijn: “Dankzij zelf uitgevonden en gepatenteerde zitplaatsen kan je in afgesloten bubbel zitten”

  Uniek zitsysteem Poule en Poulette blijkt visionair te zijn: “Dankzij zelf uitgevon­den en gepaten­teer­de zitplaat­sen kan je in afgesloten bubbel zitten”

  Maandag is het zover: de horeca mag haar deuren opnieuw openen. Zo ook kippenrestaurant Poule & Poulette. Haar vestigingen in Antwerpen, Gent, Brussel en Mechelen heeft ze helemaal coronaproof gemaakt dankzij een zelf bedachte manier om zitplaatsen te creëren, bestellingen via QR codes en gepersonaliseerde mondmaskers voor het personeel.
 2. Slechts helft kandidaat-leerlingen buitengewoon onderwijs vindt plaats in Antwerpen

  Slechts helft kandidaat-leerlingen buitenge­woon onderwijs vindt plaats in Antwerpen

  Iets meer dan de helft van de kinderen die aangemeld werden voor een plaatsje in het buitengewoon onderwijs in Antwerpen, heeft ook een plaats toegewezen gekregen. Daarmee is de volledige capaciteit ingenomen, voor de andere kinderen wordt een oplossing gezocht. Het kabinet van Antwerps schepen van Onderwijs Jinnih Beels (sp.a) roept de verschillende partners op om structurele oplossingen te zoeken, zodat dit scenario in de toekomst geen vervolg meer krijgt.
 3. Daar zijn de zomerbars! Hier kan je de komende weken terecht voor dé ultieme zomerervaring in eigen stad
  PREMIUM

  Daar zijn de zomerbars! Hier kan je de komende weken terecht voor dé ultieme zomererva­ring in eigen stad

  Hoera! De horeca mag opnieuw de deuren openen en dat betekent dat ook de verschillende Antwerpse zomerbars opnieuw opstarten. Sommige in een light versie, andere proberen dan weer de coronacrisis even te vergeten door zoveel mogelijk de authentieke beleving te garanderen maar allemaal stellen ze de veiligheid van hun klanten voorop. Wij maakten een overzicht waar je vanaf maandag opnieuw terecht kan voor die ultieme zomerbeleving in de stad.