Rik Coppens schitterde onder meer in de legendarische WK-match tegen Engeland in 1954.
Volledig scherm
Rik Coppens schitterde onder meer in de legendarische WK-match tegen Engeland in 1954. © RV

Beerschotfans willen legende Rik Coppens vereeuwigen met borstbeeld in Olympisch Stadion

Een borstbeeld van paars-witte legende Rik Coppens in het Olympisch stadion: dat is de grote wens van een groep Beerschotfans. Het idee komt van voormalig reporter Luk Luyten, die de hulp heeft ingeroepen van supporterskoepel Beerschot Aktie Komiteit (BAK). Als alles volgens plan verloopt, zou de buste er tegen 29 april 2020, de 90ste geboortedag van Coppens, moeten staan.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Pas begonnen en al mooi rapport: UAntwerpen verwelkomt meer generatiestudenten

  Pas begonnen en al mooi rapport: UAntwerpen verwelkomt meer generatie­stu­den­ten

  Maandag was het eindelijk zover: de start van een bijzonder academiejaar aan de UAntwerpen. De universiteit verwelkomde desondanks meer studenten dan vorig jaar: de inschrijvingscijfers zijn nog niet definitief, maar zowel het aantal generatiestudenten (+1,3%) als het totaal aantal studenten (+3,6%) gaat in stijgende lijn. Tot de opvallendste groeiers horen sociaaleconomische wetenschappen, architectuur, biomedische wetenschappen en geneeskunde.
 2. Antwerpse muziekclub ‘Twix’ steunt Gents kunstencentrum ‘KOLRUIT’: “Politiek moet zich niet roeren met onafhankelijke kunst- en cultuurwereld”
  ANTWERPEN/GENT

  Antwerpse muziekclub ‘Twix’ steunt Gents kunstencen­trum ‘KOLRUIT’: “Politiek moet zich niet roeren met onafhanke­lij­ke kunst- en cultuurwe­reld”

  Na de naamsverandering van sp.a in VOORUIT en de ludieke tegenactie van het Gentse kunstencentrum Vooruit, dat zichzelf nu Kolruit noemt, volgde op het internet het ene woordmopje het andere op. Als steun voor hun collega’s in Gent noemt de Antwerpse muziekclub Trix zich voortaan ‘Twix’. “Blijkbaar mag je toch zomaar elke naam claimen.”