Volledig scherm
Rik Coppens schitterde onder meer in de legendarische WK-match tegen Engeland in 1954. © RV

Beerschotfans willen legende Rik Coppens vereeuwigen met borstbeeld in Olympisch Stadion

Een borstbeeld van paars-witte legende Rik Coppens in het Olympisch stadion: dat is de grote wens van een groep Beerschotfans. Het idee komt van voormalig reporter Luk Luyten, die de hulp heeft ingeroepen van supporterskoepel Beerschot Aktie Komiteit (BAK). Als alles volgens plan verloopt, zou de buste er tegen 29 april 2020, de 90ste geboortedag van Coppens, moeten staan.

Rik Coppens overleed in februari 2015. In de eerste vijftien jaar na de Tweede Wereldoorlog groeide hij uit tot de populairste Beerschotspeler ooit. Zijn lef en technisch vernuft waren een nachtmerrie voor elke tegenstander. Tweemaal kroonde de ‘Koning van het Kiel’ zich tot nationaal topschutter en ook bij de Rode Duivels maakte Coppens furore. In 1954 kreeg hij de allereerste Gouden Schoen van Het Laatste Nieuws, in een tijdperk dat je die trofee slechts eenmaal kon winnen.

Johan Peeters (BAK): “Het idee is deze week voorgelegd tijdens een vergadering tussen het bestuur en de supporters. Het kwam ter sprake in het kader van de viering in 2020 van 100 jaar Olympische Spelen in Antwerpen. We starten binnenkort wellicht met een crowdfunding om het borstbeeld te financieren. Luk Luyten heeft ook al een kunstenaar onder de arm genomen.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Antwerpse provincieraad vanaf nu te volgen via livestream: “nieuwe stap in transparantie bestuur”

    Antwerpse provincie­raad vanaf nu te volgen via livestream: “nieuwe stap in transparan­tie bestuur”

    Op donderdag 23 januari zendt de provincie Antwerpen voor het eerst de provincieraad uit via livestreaming. Op de provinciale website kunnen mensen al enkele jaren de ontwerpbesluiten en het verslag raadplegen, nu kunnen ze ook de bespreking in de raad online volgen van thuis of op hun werkplek. “Dit is een nieuwe stap in de transparantie van ons bestuur,” zegt voorzitter Kris Geysen.