Schooldirecteur Bart Jonckers van Stedelijke Basisschool Alberreke in Antwerpen.
Volledig scherm
PREMIUM
Schooldirecteur Bart Jonckers van Stedelijke Basisschool Alberreke in Antwerpen. © Benoit De Freine

Basisschool Alberreke verwelkomt met open armen opnieuw haar leerlingen, “al zijn er nog enkele vraagstukken die opgelost moeten worden”

Veel kopbrekens afgelopen weekend in de bureaus of de woonkamers van honderden schooldirecteurs in Vlaanderen. Want als de Veiligheidsraad het advies van onderwijsminister Weyts volgt, dan hebben de directeurs nog twee dagen om tegen 2 juni een systeem op poten te zetten dat tienduizenden extra leerlingen onderwijs op school aan kan bieden. Zijn onze basis- en kleuterscholen klaar om alle kleuters en kinderen minstens de helft van de tijd onderwijs op school aan te bieden? Wij polsten bij basisschool Alberreke in hartje Antwerpen.

 1. Opa (71) en kleindochter (22) studeren samen af aan universiteit: “We kregen soms rare blikken als we samen gingen lunchen”
  PREMIUM

  Opa (71) en kleindoch­ter (22) studeren samen af aan universi­teit: “We kregen soms rare blikken als we samen gingen lunchen”

  Peter Zweegers (72) is het levende bewijs dat je nooit te oud bent om bij te leren. Op de respectabele leeftijd van 65 jaar vatte hij de studie geschiedenis aan op de Universiteit Antwerpen. Enkele jaren later werd hij er vergezeld door zijn kleindochter Kato (22). Vijf jaar lang genoot het onwaarschijnlijke duo van elkaars gezelschap en steun op de stadscampus. Nu studeren ze samen af.
 2. Geen parade, wél tentoonstellingen, fotoroute en ‘pretpakket’: dit is de Antwerp Pride 2020
  PREMIUM

  Geen parade, wél tentoon­stel­lin­gen, fotoroute en ‘pretpakket’: dit is de Antwerp Pride 2020

  De dertiende editie van de Antwerp Pride, van 5 tot en met 9 augustus, zal er dit jaar iets anders uitzien. Het festival wordt er één zonder traditionele parade en grote feesten, maar mét activiteiten voor de eigen bubbel. Zo is er bijvoorbeeld een LGBTQI+-tentoonstelling in het MHKA, worden er films over het thema geprogrammeerd in Kinepolis, De Studio en OLT Rivierenhof en zijn er gegidste wandelingen voorzien. Daarnaast pakt Antwerp Pride dit jaar uit met een online televisiekanaal met LGBTQI+-content en kan je een Antwerp Pride Pretpakket in huis halen.