Bart De Wever bij de heropening van de winkels na de eerste coronagolf, begin mei.
Volledig scherm
Bart De Wever bij de heropening van de winkels na de eerste coronagolf, begin mei. © BELGA

Bart De Wever gaat dóór met koopzondagen: “Ze zorgen voor extra spreiding van shoppers”

AntwerpenAntwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) staat pal achter de vier komende koopzondagen in zijn stad. “Zo’n zondag verschilt niks van een zaterdag en zorgt voor extra spreiding van shoppers. Al het evenementiële van de koopzondagen is sowieso al lang geschrapt.”

 1. Antwerpse opperrabbijn laat zich testen, als signaal naar gemeenschap: “Gezondheid komt op de eerste plaats, dat staat zo in de Bijbel”
  Antwerpen

  Antwerpse opperrab­bijn laat zich testen, als signaal naar gemeen­schap: “Gezondheid komt op de eerste plaats, dat staat zo in de Bijbel”

  In Antwerpen heeft opperrabbijn Aron Schiff van Machsike Hadass, het overkoepelend orgaan van de Antwerpse joods-orthodoxe synagogen, zich woensdagmiddag laten testen in het testdorp op Spoor Oost. Schiff deed dat op vraag van - en in het gezelschap van - burgemeester Bart De Wever (N-VA) om te laten zien dat de joodse gemeenschap wel degelijk wil meewerken aan de testronde voor inwoners van twee wijken in postcode 2018.
 2. Sint-Vincentiusziekenhuis gaat Covid-patiënten uit Joodse gemeenschap thuis monitoren
  PREMIUM
  Antwerpen

  Sint-Vincentius­zie­ken­huis gaat Co­vid-patiënten uit Joodse gemeen­schap thuis monitoren

  Het Antwerpse Sint-Vincentiusziekenhuis (GZA) gaat nauw samenwerken met de thuisverplegingsdiensten van de Joodse gemeenschap. Vanaf volgende week komt er een ‘monitoringsysteem’ waarop het ziekenhuis de gezondheidstoestand van zieke mensen op de voet kan volgen. “Hopelijk kunnen we zo vermijden dat we straks overspoeld worden”, zegt Kristiaan Deckers, medisch directeur van de Antwerpse GZA-ziekenhuizen.
 1. Het blijft stil in testdorp Spoor Oost, ondanks smeekbede van Bart De Wever: “Werk mee, we doen dit niet om de mensen te pesten”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Het blijft stil in testdorp Spoor Oost, ondanks smeekbede van Bart De Wever: “Werk mee, we doen dit niet om de mensen te pesten”

  6.500 personen uit twee Antwerpse, voornamelijk joodse, wijken werden dit weekend verwacht in testdorp Spoor Oost. 1.098 personen uit die wijken kwamen opdagen. De dringende oproep van de stad viel dus toch deels in dovemansoren. Tot ontzetting van velen moest de politie zaterdag twee keer op dezelfde dag een bijeenkomst in een synagoge stilleggen. En dat terwijl het coronavirus, en ook de Britse variant, steeds sneller aan terrein wint. Twee Antwerpse scholen werden dit weekend gesloten na een uitbraak. “Als men naar een golf van antisemitisme wil gaan, moet men zo verder doen", liet burgemeester De Wever vallen.
 2. Lugubere expo ‘Real Bodies’ in Antwerps Sportpaleis verlengd
  Antwerpen

  Lugubere expo ‘Real Bodies’ in Antwerps Sportpa­leis verlengd

  Sinds de opening midden december bezochten al meer dan 25.000 bezoekers de spraakmakende expo ‘Real Bodies’, met naast 20 perfect bewaarde menselijke lichamen een deel van de grootste penissencollectie ter wereld. Omdat de belangstelling blijft aanhouden, is de expo in het Hospitality Center in het Antwerpse Sportpaleis verlengd tot en met pinkstermaandag 24 mei. Normaal liep ‘Real Bodies’ tot 21 februari.
 1. Stoep open voor werkzaamheden? Dat gebeurt straks minder vaak
  Play

  Stoep open voor werkzaamhe­den? Dat gebeurt straks minder vaak

 2. Met krachttraining is Daniëlle haar reuma de baas
  Play

  Met krachttrai­ning is Daniëlle haar reuma de baas