Wilde Koffie tijdens een ceremonie.
Volledig scherm
PREMIUM
Wilde Koffie tijdens een ceremonie. © Wilde Koffie

Barista Sam (35) fietst met mobiele koffietafel naar uitvaart: “Om nog letterlijk een bakje troost te kunnen aanbieden”

ANTWERPENBegrafenissen en herdenkingsplechtigheden mogen momenteel vijftig nabestaanden verwelkomen maar een receptie of de traditionele koffietafel achteraf, is nog steeds verboden. Daarom brengt de Antwerpse barista Sam Verheyen (35) de koffietafel dan maar naar de ceremonie of het kerkhof zelf met zijn koffiebakfiets. “De sfeer na een ceremonie verandert zichtbaar met een lekkere kop koffie in de hand.”

  1. Gezonde bistro Murni opent op twee nieuwe locaties in de stad
    Antwerpen

    Gezonde bistro Murni opent op twee nieuwe locaties in de stad

    Murni Wilrijk, Murni Grote Markt, Murni Zuid en Murni Graanmarkt: vanaf eind mei telt de bistro, waar gezonde gerechten centraal staan, vier filialen. Het restaurant opende dit weekend op een nieuwe locatie op het Antwerpse Zuid en zal eind mei op de Graanmarkt in het stadscentrum neerstrijken. Het concept van Murni blijft ongewijzigd: je vindt er een gevarieerde en gezonde kaart waar groenten centraal staan, met een Israëlische toets.
  2. Zorgbedrijf Antwerpen koestert grote Vlaamse ambities: privésector zou kwart van aandelen krijgen
    Antwerpen

    Zorgbe­drijf Antwerpen koestert grote Vlaamse ambities: privésec­tor zou kwart van aandelen krijgen

    Het Zorgbedrijf Antwerpen gaat een kwart van zijn aandelen verkopen aan de privésector. Dat hebben de raad van bestuur en het Antwerps schepencollege beslist. Het akkoord moet nog wel worden bekrachtigd door de gemeenteraad eind deze maand. De linkse oppositie steigert. “Zorg moet voor het stadsbestuur blijkbaar een businessmodel worden”, zegt PVDA. De operatie zou de stad Antwerpen een half miljard euro kunnen opbrengen.
  3. Ayse en Lorenzo van ‘Mijn Keuken Mijn Restaurant’ starten pop-up in Antwerpen: “Turkse streetfood opkrikken tot chic gerecht”
    PREMIUM
    Antwerpen

    Ayse en Lorenzo van ‘Mijn Keuken Mijn Restaurant’ starten pop-up in Antwerpen: “Turkse streetfood opkrikken tot chic ge­recht”

    Ayse Korkmaz (31) en Lorenzo Blom (31), de winnaars van ‘Mijn Keuken Mijn Restaurant’ op VTM, openen binnenkort een pop-uprestaurant in Antwerpen. In de Kronenburgstraat, op het Zuid, starten ze met Bar Nazar, een Turks ‘fine dining’ concept. Je zal er kunnen lunchen en dineren van juli tot september. “We zijn heel graag in Antwerpen, en we denken dat de Antwerpenaar open zal staan voor ons concept”, aldus het koppel.
  1. Ontknoping moordzaak Oostkapelle: doodde de verdachte zijn buurvrouw?
    Play

    Ontknoping moordzaak Oostkapel­le: doodde de verdachte zijn buurvrouw?

  2. Oldtimers toeren rond Axel: zonder publiek, wel met hapjes
    Play

    Oldtimers toeren rond Axel: zonder publiek, wel met hapjes