Op de Meir in Antwerpen zijn bij een vecht- en steekpartij in de late dinsdagnamiddag drie gewonden gevallen.
Volledig scherm
Op de Meir in Antwerpen zijn bij een vecht- en steekpartij in de late dinsdagnamiddag drie gewonden gevallen. © Marc De Roeck

Banale botsing in winkeldrukte was aanleiding voor steekpartij op Meir

De aanleiding voor de  steekpartij van dinsdagnamiddag op de Meir is een banale botsing tussen twee groepen jonge mannen. Toen één man tegen andere aanliep was het hek van de dam en trok een 28-jarige Nederlander een mes. Hij stak drie mannen uit Borgerhout neer. Eén van hen is zwaar gewond. De Nederlander wordt beticht van poging doodslag. 

Volgens  Kristof Aerts van het Antwerpse parket is de aanleiding van de ruzie tussen twee groepen jongemannen  “banaal”.  “Er zou sprake zijn dat een lid van de ene groep op de Meir botste tegen een lid van de andere groep. Dat leidde meteen tot veel ergernis en duw-en trekwerk. In die fase is er ook sprake van (wederzijdse) slagen. Op een bepaald moment heeft één man een mes getrokken en heeft daarmee drie mannen verwond. Het gaat om drie mannen van 21, 26 en 29 jaar uit Antwerpen en Borgerhout. Een van hen raakte zwaargewond door een messteek in de buik. Hij werd opgenomen in het ziekenhuis, maar er zou geen sprake meer zijn van levensgevaar. Een slachtoffer verblijft ook in het ziekenhuis, het derde slachtoffer mocht na verzorging naar huis.”

Het parket heeft drie verdachten die kort erna werden opgepakt in de studentenbuurt, laten voorleiden bij de onderzoeksrechter. 

Kristof Aerts: “Tijdens de verhoren door de lokale recherche gaf een 28-jarige Nederlander uit  Burcht (Zwijndrecht) toe dat hij het mes had gebruikt. Hij verklaart dat hij de andere partij op afstand wilde houden en wilde afschrikken. Het parket Antwerpen vraagt voor hem een aanhoudingsmandaat wegens poging doodslag. Voor een 25-jarige Surinamer uit Sint-Niklaas en een 20-jarige Surinamer uit Antwerpen is er gevorderd voor zware slagen.”

  1. Coronacrisis nekt theater De Proefkonijnen: gezelschap kan huur niet meer betalen, petitie is laatste strohalm

    Coronacri­sis nekt theater De Proefkonij­nen: gezelschap kan huur niet meer betalen, petitie is laatste strohalm

    De coronacrisis lijkt de doodsteek te worden voor het theater van gezelschap De Proefkonijnen op de Frankrijklei in hartje Antwerpen. Er zit niets anders op dan de huur van het pand op te zeggen. “We hebben nooit subsidies gevraagd”, zegt bezieler Randall Van Duytekom. “Dat doet ons nu de das om.” Het gezelschap is met een online petitie gestart om zo de politiek van zijn betekenis te overtuigen.