De slibverwerkingsinstallatie AMORAS in Antwerpen.
Volledig scherm
De slibverwerkingsinstallatie AMORAS in Antwerpen. © Photo News

Baggeraars verwijderen meest vervuilde slib uit de Antwerpse dokken

De Vlaamse overheid en Port of Antwerp zijn een samenwerking aangegaan met baggeraars Jan De Nul en Deme om de waterkwaliteit in de haven te verbeteren. Na jarenlang onderzoek is er een oplossing gevonden om TBT, het meest vervuilde slib uit de dokken, te verwerken.

 1. Koningin Mathilde bezoekt vaccinatiecentrum UAntwerpen en spreekt met vrijwilligers die Covid-19-vaccinatie kregen: “Koningin stelde me zo gerust dat ik tweede inspuiting niet voelde”

  Koningin Mathilde bezoekt vaccinatie­cen­trum UAntwerpen en spreekt met vrijwilli­gers die Co­vid-19-vaccinatie kregen: “Koningin stelde me zo gerust dat ik tweede inspuiting niet voelde”

  Koningin Mathilde heeft woensdag in Antwerpen een bezoek gebracht aan het Centrum voor de Evaluatie van Vaccinaties (CEV) van de UAntwerpen. De koningin sprak er met onderzoekers en vrijwilligers die er momenteel kandidaatvaccins tegen Covid-19 testen. Eén van het was de 20-jarige student Senne: “Zodra ik de oproep las heb ik me opgegeven als vrijwilliger.”
 2. Antwerpen geeft extra septembergeld aan gezinnen in armoede: “September is voor vele huishoudens een pittige periode waarin de extra rekeningen snel opstapelen”

  Antwerpen geeft extra september­geld aan gezinnen in armoede: “September is voor vele huishou­dens een pittige periode waarin de extra rekeningen snel opstapelen”

  De stad Antwerpen geeft aan 6.700 kwetsbare Antwerpenaars een eenmalige septemberpremie van 380 euro. Het gaat om gezinnen met kinderen waarvan de ouders werkloos zijn of van een leefloon genieten en een private woning huren. Het bedrag wordt automatisch toegekend. De stad trekt hiervoor 2.500.000 euro uit in het Antwerps relancefonds.
 3. ‘De Container Cup: Student Edition’ strijkt neer in Antwerpen

  ‘De Container Cup: Student Edition’ strijkt neer in Antwerpen

  Twintig Antwerpse studenten waagden zich vandaag aan ‘De Container Cup: Student Edition’. Net zoals in het tv-programma op Vier, werkten ze een gevreesde zevenkamp in een container af. Telenet, Vier en Woestijnvis zetten het initiatief op poten in Antwerpen, Gent, Hasselt, Leuven en Brussel. “Omdat het academiejaar in mineur dreigt te starten, willen we studenten iets geven om hen volledig in uit te leven”, klinkt het bij de organisatoren.