Volledig scherm
Foto van de Antwerpse ring ter illustratie. © photo_news

AWV waarschuwt: “Vermijd de Antwerpse ring tijdens de herfstvakantie”

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) waarschuwt voor mogelijk zware verkeershinder tijdens de herfstvakantie op de Antwerpse ring en omgeving. Er wordt zes dagen en zeven nachten lang (van zaterdagavond 26 oktober tot zaterdagochtend 2 november) ter hoogte van Deurne gewerkt.

De werken zijn nodig omdat er ernstige schade is vastgesteld op de drie linkerrijstroken van de R1 richting Nederland. Het wegdek zal er over een strook van 15 meter lang tot op de fundering worden verwijderd en vervolgens vernieuwd. Eerder werden ook de drie rechterrijstroken al op een soortgelijke manier aangepakt.

Hoewel de werken worden uitgevoerd in een verkeersluwe vakantieperiode, wordt er forse hinder verwacht. “We roepen alle verkeer daarom op om tijdens de herfstvakantie de Antwerpse ring zoveel mogelijk te vermijden”, aldus het AWV. Richting Nederland zullen bestuurders slechts drie rijstroken ter beschikking hebben: twee rijstroken op de binnenring via doorsteken in de middenberm en één rijstrook op de buitenring waarop ook het verkeer van de E313 invoegt. Richting Gent zijn er eveneens slechts drie rijstroken beschikbaar. De oprit Deurne zal tijdens de werken afgesloten worden, de afrit blijft er wel open. Ook de aansluitingen van en naar de E313 blijven steeds open.

Doorgaand verkeer van oost naar west en omgekeerd kiest volgens AWV tijdens de werken best voor een omweg via Brussel. Van en naar Nederland is de R2 en de tolweg door de Liefkenshoektunnel een alternatief.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Dronken bestuurder beschadigt tramhalte en laat auto achter

  Dronken bestuurder beschadigt tramhalte en laat auto achter

  Een dronken bestuurder (26) heeft zaterdagnacht lelijk huisgehouden op de Turnhoutsebaan. De man verloor de controle over het stuur van zijn wagen en beschadigde een gevel en daarna ramde hij een tramhalte. Het voertuig van de man geraakte zwaar beschadigd en was niet echt meer rijvaardig. Daarop besloot de man dan maar de benen te nemen in de richting van de Stenenbrug. Een interventiepatrouille kon de man oppakken. Hij ontkende elke betrokkenheid, maar agenten vonden de autosleutels van de wagen langs de vluchtroute die de man had genomen. Omdat hij zich agressief gedroeg en weigerde om een ademtest af te leggen, pakte de politie de bestuurder op voor openbare dronkenschap. Zijn rijbewijs werd ingetrokken.
 2. Politie betrapt acht illegalen bij controle in Stuivenbergwijk

  Politie betrapt acht illegalen bij controle in Stuiven­berg­wijk

  Het wijkteam van de lokale politie Antwerpen heeft vrijdag tijdens een controleactie op het Duinplein acht illegalen betrapt. De controle kwam er naar aanleiding van overlast die al geruimde tijd gemeld wordt. De controle was vooral gericht op een horecazaak, maar ook de 35 personen die op het plein zelf aanwezig waren werden gecontroleerd. Daarvan bleken er dus acht illegaal in ons land te verblijven. Een van hen was minderjarig. Een andere aanwezige kreeg een pv voor drugsbezit. Ook vijf foutparkeerders werden op de bon geslingerd.
 3. Drukke zaterdagnamiddag voor winkeldief: man wordt opgepakt na vierde winkeldiefstal

  Drukke zaterdagna­mid­dag voor winkeldief: man wordt opgepakt na vierde winkeldief­stal

  Het team winkeldiefstallen van de politie Antwerpen merkte zaterdag een verdachte man op tijdens hun toezicht op de Meir. De inspecteurs zagen hoe de man in een kledingzaak een jas in zijn rugzak en verliet de winkel zonder te betalen. De politie pakte de 28-jarige man en kwam tot de vaststelling dat hij al flink aan de slag was geweest want er zaten nog gestolen producten in zijn rugzak. Alles samen ging het om een buit van meer dan 300 euro. Hij had ook nog een kniptang op zak.