Volledig scherm
© PZ Antwerpen

Automobilisten blijven fietsers inhalen in fietsstraten: fietsteam politie gooit ze op de bon

Het fietsteam Orida van de lokale politie heeft donderdag toezicht gehouden in de fietsstraten die evenwijdig lopen met de Turnhoutsebaan en de Rotterdamstraat in Antwerpen-Noord. Vijftien bestuurders kregen een proces-verbaal omdat ze een fietser inhaalden. In een fietsstraat is dat namelijk niet toegelaten. Tegelijk stelden de fietsende inspecteurs vast dat achttien bestuurders aan aan hun mobiele telefoon aan het prutsen waren tijdens het rijden. Eén bromfietsers reed zonder lichten rond. Tot slot kon de politie iemand stoppen die met een gestolen elektrische fiets reed.

 1. Thuislevering groenten en fruit van Groothandel Claessens gaat versneld 
van start

  Thuisleve­ring groenten en fruit van Groothan­del Claessens gaat versneld van start

  Onder invloed van de strenge coronamaatregelen lanceert de Antwerpse Groothandel Claessens in versneld tempo zijn nieuwe thuisleverdienst voor particuliere klanten. Claessens Home Delivery brengt vanaf nu bijna dagelijks dagverse groenten, fruit en andere producten tot aan de voordeur. Ook na de coronacrisis blijft het mogelijk om vanuit de huiskamer online te bestellen en alles thuis geleverd te krijgen.
 1. Ex-reclameman en schrijver Guillaume Van der Stighelen (64) tijdens lockdown: “Laten we elkaar nu niet de duvel aandoen”
  PREMIUM

  Ex-reclameman en schrijver Guillaume Van der Stighelen (64) tijdens lockdown: “Laten we elkaar nu niet de duvel aandoen”

  Ex-reclameman en schrijver Guillaume Van der Stighelen (64) verteert de coronacrisis goed. In de tuin vindt hij samen met vrouw Kris rust en hij werkt aan een nieuw boek. Het wordt een roman over de cholera in Antwerpen, een epidemie die in 't Stad in de negentiende eeuw duizenden slachtoffers maakte. “Toeval. Het is het verhaal van mijn overgrootvader die fortuin maakte met een zaak in sanitair.” Toch maakt de schrijver en ex-reclameman zich ook zorgen. “Wat met de slechte huwelijken, de kinderen die daar nu niet aan kunnen ontsnappen en de alcoholisten die niet langer de hele dag op café kunnen?” Een overzicht van hoe bekende Antwerpenaars de lockdown beleven, vind je hier.