Politie Antwerpen - Illustratiebeeld - Stock
Volledig scherm
Politie Antwerpen - Illustratiebeeld - Stock © Jan Aelberts

Auto in brand gestoken na vermoedelijke familieruzie in Borgerhout

De brandweer werd vannacht rond half drie opgeroepen voor een brandende auto in de Godtsstraat in Borgerhout.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Op dagtrip naar Antwerpen: wakeboarden, een ondergrondse wandeling of een film kijken onder de sterrenhemel
  PREMIUM

  Op dagtrip naar Antwerpen: wakeboar­den, een ondergrond­se wandeling of een film kijken onder de sterrenhe­mel

  De regioredactie van HLN geeft de hele zomer de beste tips prijs voor een fantastische dagtrip in eigen land. Antwerpen heeft heel wat klassiekers voor je in petto, zoals het MAS, de Hobokense Polder of Park Spoor Noord, maar wist je dat je in de Koekenstad ook kan wakeboarden, wandelen in de ondergrondse ruien of een filmpje kijken onder de sterrenhemel aan de Schelde? Wij lijsten de acht leukste tips op voor een onvergetelijke dagtrip in Antwerpen.
 2. Dokmarkt start weer op 15 juli met ruimer aanbod

  Dokmarkt start weer op 15 juli met ruimer aanbod

  Liefhebbers van de Dokmarkt op het Eilandje hebben de markt sinds het begin van vorige herfst moeten missen, maar het nieuwe seizoen van de wekelijkse markt start opnieuw op woensdag 15 juli. De markt blijft op de vertrouwde locatie op de Napoleonkaai in de schaduw van het MAS, maar verschuift wel van vrijdag naar woensdag, van 11 uur tot 21 uur. De Dokmarkt wordt bovendien in een nieuw jasje gestoken, met het accent op kwalitatieve voeding en met een ruimer aanbod.
 3. Veelpleger (29) gevat na inbraak in mobilhome

  Veelpleger (29) gevat na inbraak in mobilhome

  De politie werd in de nacht van zondag op maandag gevraagd voor een inbraak in de Vogelzanglaan op het Kiel. Een getuige had gehoord hoe er mogelijk iemand had ingebroken in een geparkeerde mobilhome. Er kwam een interventiepatrouille ter plaatse die in de omgeving van de Wilrijkse Pleinen een man kon aantreffen die zich onder een struik had verstopt. De mobilhome bleek beschadigd aan het dak, er werd niets gestolen. De verdachte van 29 jaar bleek goed gekend bij de politie en verblijft bovendien illegaal in ons land. Hij werd gearresteerd voor verhoor.
 1. Virtueel of fysiek debatteren in en ná coronatijden: Antwerpse politiek hinkt op twee gedachten
  PREMIUM

  Virtueel of fysiek debatteren in en ná coronatij­den: Antwerpse politiek hinkt op twee gedachten

  Virtuele gemeenteraadszittingen en commissies waren in volle coronacrisis het nieuwe normaal. Maar hoe moet het straks verder? De Antwerpse politiek lijkt verdeeld. Bart De Wever (N-VA) stelt voor om bij gemeenteraden uit te gaan van fysieke vergaderingen. Gewone raadscommissies zouden in principe virtueel verlopen. Vlaams Belang en PVDA zijn tegen en willen een terugkeer naar het fysieke debat. Sp.a, Groen en CD&V steunen De Wevers voorstel. Opmerkelijk: N-VA laat nog ruimte voor discussie in zijn grote fractie.
 2. Stijging van besmettingen in Joodse gemeenschap? “Zou me verbazen, iedereen houdt zich aan de regels”

  Stijging van besmettin­gen in Joodse gemeen­schap? “Zou me verbazen, iedereen houdt zich aan de regels”

  Het gemiddelde dagelijkse aantal besmettingen met Covid-19 in de voorbije week is opnieuw gestegen met 2 procent, tot 87,9. Dat blijkt uit de gegevens van Sciensano. De stijging doet zich vooral voor in de provincie Antwerpen en in de leeftijdscategorieën van 20-29 jaar en 50-59 jaar. Dat er in Antwerpen opnieuw meer besmettingen zijn, zou als één van de factoren een tiental extra besmettingen in de Joodse gemeenschap hebben. Dat verduidelijkte epidemioloog Pierre Van Damme vandaag aan VTM NIEUWS, nadat hij signalen had gekregen vanuit die gemeenschap. Samuel Markowitz en Michael Freilich vallen uit de lucht: “Er is bezorgdheid, maar dat geldt niet enkel voor de Joden”, klinkt het.