Miquel Bouterse tijdens de jurysamenstelling vorige week.
Volledig scherm
Miquel Bouterse tijdens de jurysamenstelling vorige week. © BELGA

ASSISEN. Miquel Bouterse schuldig aan roofmoord op Ronalds Brakmanis: “Het is nooit de bedoeling geweest van het drietal om geld te betalen voor de cocaïne.”

Antwerpen/GrobbendonkDe jury heeft na 3,5 uur vergaderen de Surinaamse Miquel Bouterse (38) schuldig bevonden aan de roofmoord op de Letse Ronalds Brakmanis (47). Een felle verdediging van zijn advocaat Frederic Thiebaut kon niet verhinderen dat de jury ‘ja’ heeft geantwoord op de belangrijkste vragen: heeft hij de dood van Brakmanis veroorzaakt, met de intentie om te doden en met als doel de cocaïne die eerst verhandeld zou worden te stelen?

  1. Fietspad van de toekomst ligt in Antwerpse haven: evenveel plastic als in 2 miljoen koffiebekers en 650.000 petflessen
    Antwerpen

    Fietspad van de toekomst ligt in Antwerpse haven: evenveel plastic als in 2 miljoen koffiebe­kers en 650.000 petflessen

    Bij fietspaden denk je aan beton, asfalt of tegels, maar in de Antwerpse haven ligt er nu voor het eerst één waarin gerecycleerd plastic is verwerkt. Dinsdag werd de strook van 800 meter op de Zomerweg (rechteroever) ingereden. Het circulair fietspad is een Belgische primeur. Voordelen: het is slijtvaster en presteert beter bij regenval. Prijskaartje: om en bij 650.000 euro.