Het proces tegen Hicham Chaib is dinsdag officieel van start gegaan. Chaib was volgens zijn familie niet altijd radicaal gelovig. In zijn jeugd was hij zelfs een 'losbol', die al eens graag uitging
Volledig scherm
PREMIUM
Het proces tegen Hicham Chaib is dinsdag officieel van start gegaan. Chaib was volgens zijn familie niet altijd radicaal gelovig. In zijn jeugd was hij zelfs een 'losbol', die al eens graag uitging © RV/Facebook

ASSISEN. “Losbol die zich tegen vrouwen agressief gedroeg”: proces tegen spoorloze Syriëstrijder Hicham Chaib van start

Antwerpen/DeurneOp de eerste dag van het proces tegen Syriëstrijder en voormalig Sharia4Belgium-kopstuk Hicham Chaib moest de jury al meteen flink schrikken.  Ze kreeg een video te zien waarop Chaib in Syrië vijf jaar geleden een gevangene executeerde. Wie het slachtoffer is, werd ondanks hulp van internationale organisaties nooit opgehelderd. Zijn familie komt pas morgen getuigen, maar de speurders deden alvast uitgebreid verslag van hun onderzoek. 

 1. Antwerpse liberalen zetten licht op groen: Willem-Frederik Schiltz mag schepen worden én parlementslid blijven
  Antwerpen

  Antwerpse liberalen zetten licht op groen: Wil­lem-Frederik Schiltz mag schepen worden én parlements­lid blijven

  Als Willem-Frederik Schiltz (Open Vld) schepen wordt in januari, dan mag hij die job combineren met zijn zitje in het Vlaams parlement. Net geen driekwart van de leden van de Antwerpse afdeling van de liberalen heeft dat zaterdag in een stemming beslist. “Ik heb bijzonder veel goesting om erin te vliegen en mij nog meer in te zetten voor de Antwerpenaar”, reageert een opgetogen Schiltz.
 2. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?