Wetsdokter Werner Jacobs en zijn collega's gaven gisteren hun professionele kijk  op de doodsoorzaak van Christine Lenaerts en de handelingen die daaraan vooraf gingen.
Volledig scherm
Wetsdokter Werner Jacobs en zijn collega's gaven gisteren hun professionele kijk op de doodsoorzaak van Christine Lenaerts en de handelingen die daaraan vooraf gingen. © Photo News

ASSISEN LIVE. “Christine sliep op den duur met een honkbalknuppel naast haar bed.” getuigen verklaren hoe bang Christine was van Van De Velde en Laudet

AntwerpenHoe langer het proces duurt, hoe vijandiger beklaagden Ashley Van De Velde (36) en Marc Laudet (46) tegenover elkaar staan. Gisteren was te zien hoe de twee tijdens de reconstructie van de moord op Christine Lenaerts volledig verschillende versies van de feiten toonden over wie nu de uiteindelijke dodelijke wurggreep uitvoerde. “Hij daar, vat vol anabolen, is als een razende zot op Christine gevlogen. Ze is zeker niet door mijn houdgreep gestorven.”

  1. Sociaal theater Tutti Fratelli eert Reinhilde Decleir met nieuwe voorstelling ‘De Störm’: “Haar verlies was als een donderslag bij heldere hemel”
    ANTWERPEN

    Sociaal theater Tutti Fratelli eert Reinhilde Decleir met nieuwe voorstel­ling ‘De Störm’: “Haar verlies was als een donderslag bij heldere hemel”

    Het had de kroon op het vijftienjarig bestaan van sociaal theater Tutti Fratelli moeten worden, maar de nieuwe voorstelling ‘De Störm’ zal toch vooral een eerbetoon aan bezieler Reinhilde Decleir zijn. Het stuk - van de hand van Shakespeare en op Reinhildes vraag herschreven door Tom Lanoye - gaat begin volgend jaar in première.